Subota, 04.05.2024.

Konvoj priredio sjajan nastup u Slogi, publika se prisjetila starih hitova

Petak, 30.12.2022. | In | Najnovije

Bend Konvoj priredio je sjajan nastup u Cinemas Clubu Sloga u Sarajevu, a publika se prisjetila njihovih hitova.

Starija generacija prisjetila se mladosti pjevajući stihove pjesama “Ljubav ima razloge”, “Komšija”, “Ja ne znam ko si ti”, “O slobodi”, “Radost i veselje” i mnoge druge. Tokom ove emotivne večeri Konvoj je proslavio 25 godina od izlaska prvog albuma “Sa vremenom”.

“Ovo će definitivno biti noć za pamćenje i jedan odličan vjetar u leđa da u narednoj godini završimo sve nove projekte koje smo planirali predstaviti publici. Hvala vam što smo prve dvije i po decenije od objave prvog albuma proslavili onako kako dolikuje, vidimo se naredne godine u novim pobjedama”, poručili su iz benda Konvoj.

Iako nije bilo ranije najavljeno, na koncertu su gostovali muzičari i prijatelji benda koji upotpunili festival muzike i pozitivne energije. Almas Smajlović je gostovao na pjesmi “Komšija”, Almir Kurt-Kugla otpjevao zajedno sa bendom pjesmu “Evergreen”, koja je originalno snimljena sa njegovim ocem, legendarnim Sabahudinom Kurtom.

Nekadašnji klavijaturista Damir Arslanagić pridružio se bendu na pjesmama “Ljubav ima razloge” i “Fobija” i pokazao svoje virtuozno muzičko umijeće kroz solističke dionice, dok su kao back vokali posebnu čar dale maestralne Elma Selimović-Tais i Adelita Rizvanović-Kadić.

Jedan od noviteta u samom bendu je i novi član Konvoja, Tarik Imamović, koji je došao na poziciju klavijaturiste i upotpunio njihov zvuk, što će definitivno biti uvertira u širi spektar zvuka, koji ćemo uskoro zasigurno čuti kroz njihove nove materijale.