Utorak, 17.05.2022.

Oglasio se potpredsjednik NiP-a Nermin Muzur: Oni se u Sarajevu više ničemu ne nadaju, halalili ga, ali Sarajevo njima neće halaliti!

Utorak, 25.01.2022. | Na mreži | Najnovije | Autor

Potpredsjednik stranke Naroda i Pravde, te načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur prokomentarisao je današnja dešavanja oko ukidanja Pondera 2, ali i dešavanja u Federaciji godinama unazad obzirom da je on i nekadašnji šef kluba zastupnika PFBiH.

– Ako nekom možda nije jasno stanje u Federaciji BiH, da rezimiramo, počeo je Muzur.

– Krenuli smo u izmjenu propisa oko kladionica, nečiji konji su bili ubijeni ili su se objesili sami i ništa nismo uradili. Zašto? Po ovom zakonu bi trebao porez da se ubire po uplatnom mjestu (najviše u Sarajevu), gospoda sa juga je odlučila da treba da se kocka u Sarajevu, a ubire ipak na jugu.

Pokrenuli smo donošenje propisa u turizmu po kojem bi između ostalog, boravišna taksa naplaćena u Međugorju i Neumu trebala da ide u Mostar kao sjedište kantona (za ovaj se princip zalažu kad su kladionice u pitanju) i taj zakon naravno nije usvojen od 2015. godine, jer gospoda sa juga želi da taj novac ostane u Međugorju i Neumu.

Od svih puteva i autoputeva jedino se gradi i završava dionica Stolac – Neum. Bravo za gospodu sa juga!

Od zakona je usvojen samo zakon koji je protiv Sarajeva. Zakon po kojem će se u Sarajevu ubirati ubjedljivo najviše prihoda, inspekcije i kontrole će i dalje funkcionisati najbolje u Sarajevu i trenirati strogoću, a sve to što se ukine u Sarajevu ne ide ovima koji su najglasniji, već se povećava upravo i dole na jugu. Da li je dole toplije ili su ljudi vodom tiši i pametniji ostat će tajna.Ne treba nam Dodik, jer ništa nije opasnije od ovih što se bore, ali uglavnom samo protiv Sarajeva koje više nije njihovo (a pitanje je kad će i hoće li više ikada i biti).

Na jugu je baš gospoda, igraju se države!

A mi, znaš ti nas…

Jedino pozitivno je da sa ovakvim potezima i zvanično pokazuju da se u Sarajevu više ničemu ne nadaju – u političkom smislu, ili što bi rekli, halalili su se sa Sarajevom.

Ima samo jedan mali problem, Sarajevo neće halaliti njima, zaključio je on.