Ponedjeljak, 20.05.2024.

Kad se sudbina okrutno poigra: Tony Cetinski, pjesma “23. prosinac” i Massimov odlazak [video]

Subota, 24.12.2022. | Muzika | Najnovije | Region

Tony Cetinski je u oproštaju od Massima Savića spomenuo da je preminuo na 23. decembar, datum koji je njemu naročito bolan.

“Baš na današnji dan si morao otići, dragi Max. 23. prosinac. Iskrena sućut obitelji”, napisao je Tony na svojoj Facebook stranici.

Naime, pjesmu “23. prosinac” Tony je objavio 1995. godine. Tekst je napisao Neven Palčić Papageno, a muziku Guido Mineo. O njoj rijetko govori u intervjuima.

“To je jedina pjesma koja nosi svoje breme, ali kada je pisana, nije imala toliko slika u sebi, nije imala govor prije, nije imala taj pečat. Bila je normalna ljubavna pjesma. Ali, kako se dogodio taj neki događaj, onda sam predložio tekstopiscu da konkretiziram priču i da nekako ostane uspomena na tu osobu”, ipak je otkrio davno u jednom intervjuu.

Neki fanovi smatraju da pjesma govori o Tonyjevoj djevojci, koja je na 23. decembar preminula od predoziranja. Neki pak smatraju da je posvećena ženi koja je poginula na dan vjenčanja. Tony nikada nije odgovorio na ova nagađanja.

O tome kako se sudbina zna okrutno poigrati govori i činjenica da su Tony i Massimo “23. prosinac” zajedno otpjevali prije četiri godine u HRT-ovoj emisiji “A strana”.

Podsjećamo, vijest o Massimovoj smrti potvrdile su njegova supruga Eni i kćerka Mirna.

“Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna”, napisale su.

klix/press