Srijeda, 06.07.2022.

(JEZIV – VIDEO) “SARAJEVO SAFARI”: Snimljen dokumentarni film o zapadnim lovcima koji su ubijali ljude i djecu u opkoljenom Sarajevu za “lovačke trofeje”

Srijeda, 22.06.2022. | In | Najnovije | Autor

Postoji nekoliko ratnih filmova koje je prizvela bosanska kinemtografija, a neki su nagrađeni najvećim svjetskim proiznanjima i nagradama. Međutim ratni horor kojeg su preživjeli svi bosansci, a posebno bosanski muslimani ostao je neizrečen. Još umjetnička mašta nije uspjela prvazići ratnu realnost I zločine u BiH.

To što su uradila dvojica Slovenaca, poznatih bosnofila, jer su tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu dolazili u BiH i snimali “rat uživo”, u formi dugometražnog filma prilično se približava žanru ratnog horora kojeg su preživjele Sarajlije. Sam naslov filma “Sarajevski safari” je takav da se pri samoj pomisli šta bi mogla biti tematika filma diže kosa na glavi. Da, naziv filma nije uopće umjetničkaistina, već realna istinita priča koja govori o tome kako su bogati lovci iz nekih zapadnih zemalja dolazili u BiH da bi ubijali ljude kao životinje zbog lovačkog trofeja i “adrenalina”. Čak su za to srpskim oficirima koji su im organizirali taj “safari” plačali isto tako jezive svote novca.

LINK ZA TRILER