Petak, 29.03.2024.

Hoće li Miroljub Petrović pod katanac zbog nadriljekarstva i nadriapotekarstva ?

Petak, 12.08.2022. | Na mreži | Najnovije | Region

Miroljub Petrović poznati govornik iz Srbije koji zagovara teokratiju kao u Dušanovom carstvu gdje bi za mnoge prijestupnike odredio smrtnu kaznu, poznat po krilatici “ideš pod mač bato” , suočava se sa prijedlogom optužnice za više krivičnih djela.

Optužni prijedlog za krivična djela nadriljekarstvo i nadriapotekarstvo prije par dana je podignut protiv Miroljuba Petrovića iz Srbije, a kako priča majka preminulog Marijana Batovac kojeg je Miroljub liječio, Jelenka Batovac čula je da je protiv Petrovića podignuta optužnica i da bi mogao dobiti tri godine zatvora, piše Blic.

– Šta je to kad mog sina više nema i ništa ga neće vratiti – rekla je Batovac.

Naime, ovaj takozvani doktor tereti se da je „bez dozvole za lijek, odgovarajuće stručne spreme i dozvole za proizvodnju lijeka pravio biljne lijekove-tinkture, ekstrate, čajeve i sokove.

On je te proizvode i preparate prodavao različitim osobama i bez odgovarajuće stručne spreme ih liječio, između ostalih sada preminule P. S. iz Skoplja i preminulog Marijana Batovca iz Novog Sada.

Neutješna Jelenka, za podizanje optužnica saznala je putem medija.

– Niko mi se nije obraćao još od trenutka kada su dolazili inspektori iz Leskovca da uzmu moju izjavu, pa tako i ovo saznajem iz medija – priča Jelenka za Blic kroz suze.

Kako kaže, posljednja tri mjeseca bila je uz svog sina, gledajući kako ga život napušta. Prvo što je zatekla i što nikad neće moći da zaboravi kada je došla u njegov stan u Beogradu bilo je 17 bočica nekakvih tinktura, za koje joj je sin rekao da je naručio od Miroljuba Petrovića.

– Ne mogu ni da opišem kako je to sve izgledalo. Smršao je preko 20 kilograma za 40 dana, a kada sam ga pitala zašto ne jede ništa, odgovorio mi je da kad to popije ne može da jede ništa, jer mu je muka – prisjeća se Jelenka i dodaje da je Marijan vjerovao da će kada sve to popije potpuno ozdraviti.

Kada je Marijanu otac preminuo, on je izgubio povjerenje u doktore. Međutim, saznavši da ima rak pankreasa odlučio se okrenuti alternativnoj medinici pokušavajući promijeniti ishranu uz savjete koje mu je davao nutricionista.

Nedugo zatim i Miroljubovim tinkturama pokušao je da se izliječi.

– Govorila sam mu da od toga nema ništa, ali nisam mogla da utičem na njegove odluke. On je vjerovao Miroljubu sve do trenutka kada su mu nalazi bili lošiji, a navodna terapija tinkturama i biljem bila završena. Tada je pokušao da ga kontaktira. Mjesec dana je pokušavao da dođe do njega bez uspjeha, da bi mu Petrović na kraju ipak odgovorio kako vjerovatno nije dobro primenjivao njegovu terapiju i predložio da dođe u njegov centar – kaže majka preminulog Marijana, dodajući da joj je sin rekao da to košta oko 700 eura.

Kako kaže, tada je Marijan shvatio da je riječ o prevari i navlačenju bolesnih ljudi i konačno odlučio da svoje dalje liječenje prepusti ljekarima.

Ipak, bolest je uzela maha, a iscrpljeni organizam njenog sina nije mogao da se bori dovoljno jako.

– Moj sin je bio borac koji se nadao da će uspjeti da ozdravi. Ali sigurna sam da on i momak iz Skoplja nisu jedini koji su vjerovali tom nadriljekaru. Vjerujem da je dosta onih koji ne žele da progovore jer ne vjeruju da će od toga dobiti pravdu, kao što u to ni sama ne vjerujem. Da nije bilo Bojana, Marijanovog prijatelja koji je sve objelodanio, vjerovatno da ni ja ne bih progovorila javno o sudbini svog sina – priča razočarano Jelenka, dodajući kako ne može da vjeruje da za sve ove godine niko od inspektora nije kontaktirao upravo Bojana, koji je u sve bio upućen i koji je čitav slučaj razotkrio, prenosi Nova.rs.