Srijeda, 25.05.2022.

Ivana Marić objavila vic o Izetbegoviću i Zahiragiću: Tekst koji izlazi iz okvira političke analize, neće se svidjeti pomenutom dvojcu

Četvrtak, 12.05.2022. | Na mreži | Najnovije | Autor

Politička analitičarka Ivana Marić na društvenim mrežama ‘našalila’ se na račun predsjednika SDA stranke Bakira Izetbegovića i zastupnika u skupštini KS ispred SDA, Harisa Zahiragića.

Marić je u vicu prozvala predsjednika SDA stranke, a ništa ‘nježnija’ nije bila ni prema Harisu Zahiragiću.

Vic je izazvao mnoštvo komentara, a koliko izlazi iz okvira političke analize kojom se Marić bavi, procijenite sami. Jedno je sigurno, Izetbegoviću i Zahiragiću vjerovatno nije smiješan.

– Pozvali Bakira Izetbegovića na iftar u ambasadu jedne države u Sarajevu, pa on sa sobom poveo mladog stranačkog kolegu Harisa Zahiragića.

Veliko se i ugledno društvo okupilo na iftaru: diplomate, političari, javni i kulturni radnici… Bogata trpeza, mijenjaju se jela jedno za drugim, svako ukusnije od ukusnijeg. 

Gleda Izetbegović kako pred Zahiragića dolazi koje jelo, pečenje, salata, pite, desert… on ga uzme u ruke i smaže u sekundi.

Neugodno predsjedniku SDA, ljudi gledaju, pa nogom ispod stola udari mladog kolegu i šapne mu na uho da ga niko ne čuje:
“Nožem, bolan Harise.”
“Koga, predsjedniče?”


Autor vica poznat redakciji, 
stoji u objavi Ivane Marić na FB.