Subota, 20.04.2024.

Svjetsko, a naše / Neum Hair Week regionalni event koji je oduševio sve prisutne

Nedjelja, 08.05.2022. | In | Najnovije

Neum Hair Week je veliki, regionalni frizerski događaj, koji se ove godine po prvi put održava u Neumu, u kojem se okupio veliki broj frizera.

Ideja za održavanje jednog ovakvog trodnevnog frizerskog događaja u Neumu, jedinom bh. gradu na moru, rodila se još prije nekoliko godina, a nemogućnost njenog odvijanja uzrokovala je pandemija koronavirusa.

Alen Demirović, frizer iz Sarajeva i vlasnik Alen’s Barbershopa, kaže kako se raduje zbog mogućnosti održavanja ovakve manifestacije i u našoj zemlji.

-Imamo 150 učesnika, za prvi put mi smo prezadovoljni. Učesnici su širom regiona, čak imamo učesnike koji su došli iz stranih zemalja, regionalna je ideja, kazao je Demirović.

Neum Hair Week je regionalni frizerski event posvećen edukacijama na kojima će se predstaviti najeminentniji frizerski, ekonomski i marketinški stručnjaci iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije, s ciljem edukacije frizera učesnika, prezentacije najnovijih trendova u svijetu frizerstva u nadolazećoj sezoni, te promocije inovativnih frizerskih preparata i savremenih tehnika u radu.

– Moram da priznam da sam jako zadovoljna ovim događajem. Sve je na jednom mjestu. Svaka čast za organizaciju i nadam se da će ovo prijeći u naviku, poručila je frizerka Biljana Vukotić.

Uz slogan “Svi frizeri na jednom mjestu, na moru”, Neum Hair Week, također je i event za druženje, upoznavanje i umrežavanje frizera zbog educiranja i razmjene iskustava kao i za povezivanje frizera i specijaliziranih prodavača frizerske opreme i preparata.

– Ovo je svjetski nivo. Učestvovati na nečemu ovakvom je predivno, predivno, kaže Muhamed Isović, frizer iz Švedske.

Neum Hair Week počeo je u petak, 6. maja, i trajat će tri dana. Frizeri iz zemlje, regiona i svijeta zadovoljni su tokom dešavanja na ovoj manifestaciji te se nadaju da ovo će ovo biti  jedna u nizu sličnih frizerskih manifestacija koje će se okruniti u našoj zemlji.