Petak, 19.04.2024.

Memija dobio obavijest o obustavi istrage pomenuo i Avdu Avdića: Tretirali su me kao da sam nekoga ubio, a Avdo je objavljivao i prije nego se sve dešavalo

Srijeda, 07.12.2022. | Na mreži | Najnovije

Gordan Memija sarajevski biznismen kojeg je prije nekoliko mjeseci policija privela u sklopu akcije “Meta”, a koji je ubzo potom i pušten na slobodu dobio je obavijest o obustavljanju istrage, te se tim povodom oglasio na svom Facebook nalogu:

– Molim moje prijatelje sa FB da podijele ovaj post.

Dragi prijatelji,

dobio sam odluku Tužilaštva Ze-Do kantona o “OBUSTRAVLJANJU ISTRAGE” zbog moje navodne umješanosti u neovlaštenu proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga,

Rano ujutro 31. 3. 2022. specijalci i inspektori upali su u moj stan. Moju porodicu isprepadali i mene priveli. Iz Sarajeva do Zenice vozili su me Zenički specijalci sa lisicama na rukama. Tretman specijalaca je bio kao da sam ubio nekoga ili da sam neki povratnik u vršenju teških krivičnih djela.

Avdo Avdić objavljuje informaciju da sam ja uhapšen dok sam još bio u svom stanu. Da li je to slučajno da Avdić prvi objavljuje?? Da li je ovo znao Avdić prije????

Zatvorili su me nekoliko sati u samici sa jednim narkomanom koji je bio još uvijek pod uticajem droga/alkohola.

Mediji su me uništili. Obajvljivali su moje ime, fotografiju, naziv moje firme pa čak i fotografije sjedišta moje kompanije.

Znam da su neki režimski mediji i novinari objavljivali po zadatku ali ima tu novinara koje lično poznajem ali ni oni nisu imali ljudskosti/profesionalnosti da kažu hajde da vidimo šta se dešava nego su samo pustili priču u promet da bi dobiju lajkove/gledanost.

Poslije mog hapšenja čitam tekstove u kojima se stavljaju inicijali za najteža krivična djela.

Molim medije da na isti način kako su objavili moje hapšenje objave odluku o obustavi istrage i izbrišu moje ime i naziv moje kompanije iz tekstova o ovom slučaju, napisao je Memija