Petak, 10.05.2024.

VUKANOVIĆ POTOPIO DODIKA I VUČIĆA: “Patriote sa ordenjima ne smiju na Kosovo pa srbuju po Beogradu”

Srijeda, 30.06.2021. | Na mreži | Najnovije

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović oštro je reagirao nakon scena iz Beograda.

-Što veći nesoj, izrod, moralna nakaza i štetočina, to su mu veća ordenja na tokama i prsima. Po ko zna koji put ovu tragičnu i zlu sudbinu srpskog naroda potvrdila su dvojica lažnih Voždova, zla kob i naše najveće nesreće koje nas zatiru, lome i uništavaju na svakom koraku. Umjesto da na Vidovdan odu na raspeto Kosovo i pošalju poruku da su sa svojim napaćenim narodom koji živi u stalnom strahu u poslednjem evropskom getu izložen stalnom progonu i napadima, velike „srbende“ i lažne patriote srbuju po Beogradu, skupa sa trećim pobratimom Andrijom Mandićem koji na sve načine pokušava vratiti kuma Mila Đukanovića na vlast i iskopati svaku nadu da će Srbi u Crnoj Gori prestati da budu građani trećeg reda, braneći napaćeno srpstvo bezvrijednim ordenjima, piše na svom blogu Nebojša Vukanović.

-Hiljadu je zašto a nijedno zato niti odgovor zašto Vučić podržava nesreću koja nas je, po njegovim riječima, ostavila čak i bez stalaka za infuziju. Nisam čitao obrazloženje pa ne znam zbog čega je Vučić počastio pobratima Dodika najvećim ordenom Srbije, da li zbog raseljavanja pola miliona Srba sa ove strane Drine, potpune devastacije, uništavanja i kriminalizacije institucija i društva, moralnog posrnuća, milionskih afera, poniženja boraca, rekordne nezaposlenosti, dugova, kredita, siromaštva, uništene privrede ili izdaje, izvlačenja novaca iz zemlje i pristupanja NATO-u, ali bilo bi dobro da Vučić obrazloži javnosti poslednji u nizu svojih sramnih odluka kojima nanosi ogromnu štetu srpskom narodu sa ove strane Drine jer uporno podržava veliku nesreću koja nas sistematski razara i uništava, poručuje Vukanović.

-Ti mene serdare, ja tebe vojvodo – maksima je kojom Dodik i Vučić već skoro deceniju, kao uigran tandem, jedan drugom drže leđa, pomažu i vode kampanje, manipulišući narodom i sirotinjom sa obje strane Drine. Iako se ne podnose, ipak se međusobno pomažu, jer imaju zajedničke interese, naglašava Nebojša Vukanović.