Utorak, 30.04.2024.

Silvije Kristić oštro poručio Efendiću: Svetiti se građanima što nisu glasali za nekoga ko je trenutno načelnik je licemjerno i neljudski!

Četvrtak, 29.07.2021. | Na mreži | Najnovije

Vijećnik Naroda i Pravde u OV Novi Grad Silvije Kristić na današnjoj sjednici oštro je osudio postupak načelnika općine Novi Grad Semira Efendića, a vezano za posljednje pokušaje izgradnje parkinga na zelenim površinama, obustave saobraćaja i izmjene režima saobraćaja u Bulevaru Branilaca Dobrinje te izmjene regulacionih planova.

Kristić je postavio pitanje da li se Efendić na ovaj način sveti građanima Dobrinje obzirom da je u ovom naselju na lokalnim izborima doživio debakl.

Svoje pitanje sa obrazloženjem Kristić je objavio i na svom Facebook profilu koje prenosimo i cjelosti:

Upravo traje sjednica OV Novi Grad na kojoj sam postavio pitanje vezano za izmjene režima saobraćaja tj. obustavu saobraćaja za motorna vozila u Bulevaru Branilaca Dobrinje.

Činjenica je da je na prethodnim izborima Semir Efendić doživio debakl na području naselja Dobrinja, te se postavlja pitanje da li se ovim potezima želi osvetiti stanovnicima i privrednicima ovog naselja obzirom da su posljednji pokušaji izgradnje parkinga na zelenim površinama, obustave saobraćaja i izmjene režima saobraćaja u Bulevaru Branilaca Dobrinje te izmjene regulacionih planova naišle na ogorčenost građana pa i masovno demonstrativno okupljanje te potpisivanje peticija kojima mole nadležne da prije donošenja ovakvih odluka koje direktno utiču na kvalitet života građana te poslovanje privrednika se konsultuju sa njima.

Svetiti se građanima što nisu glasali za nekoga ko je trenutno načelnik je licemjerno i neljudski! 

Budimo glas naroda i uvijek budimo uz narod!