Petak, 10.05.2024.

Ministar Delić danas održao promociju Programa razvoja male privrede i za obrtnike – zanatlije: Iznimno bitna, a deficitarna zanimanja

Utorak, 29.06.2021. | Na mreži | Najnovije

U okviru promocije Godišnjeg plana Programa razvoja male privrede za 2021. godinu ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić danas je održao promociju i za obrtnike – zanatlije s područja  Kantona Sarajevo.

Promociju Programa za obrtnike Ministarstvo privrede KS pripremilo je u saradnji s Obrtničkom komorom Kantona Sarajevo, a istoj su prisustvovali obrtnici i zanatlije različitih djelatnosti s područja Kantona.

Prisutni obrtnici zahvalili su se na ovom vidu saradnje istakavši da je ovo prvi put da imaju priliku na ovaj način sastati se s ministrom privrede. 

Objavu ministra Delića prenosimo u cjelosti:

Promocija Programa razvoja male privrede i za obrtnike – zanatlije: Iznimno bitna, a deficitarna zanimanja

U okviru promocije Godišnjeg plana Programa razvoja male privrede za 2021. godinu  danas sam održao promociju i za obrtnike – zanatlije s područja  Kantona Sarajevo.

Promociju Programa za obrtnike Ministarstvo privrede KS pripremilo je u saradnji s Obrtničkom komorom Kantona Sarajevo, a istoj su prisustvovali obrtnici i zanatlije različitih djelatnosti s područja Kantona.

Prisutni obrtnici zahvalili su nam se na ovom vidu saradnje istakavši da je ovo prvi put da imaju priliku na ovaj način sastati se s ministrom privrede. 

Nakon promocije Programa, s posebnim osvrtom na programe „Porticaj projektima promocije obrtništva“ i „Edukacija mladih za obrtnička – zanatska zanimanja i zapošljavanja“, kolega Bruno Vištica, šef Sektora za poduzetništvo i ja odgovarali smo na mnogobrojna pitanja prisutnih obrtnika, što je prema reakcijama prisutnih bilo ono što im je bilo potrebno.

Također smo odgovarali i na pitanja nevezana za promociju Programa, dok je predsjednik Obrtničke komore, Nijaz Idrizagić iskoristio priliku i okupljenim članovima Komore podvukao važnost poštivanja procedura prilikom prijave na javne pozive, a vodeći se iskustvima  po prethodnim pozivima. 

Bila je ovo treća u nizu promocija Programa razvoja male privrede, a već sutra  održat ćemo, zbog velikog interesovanja članova, prvu od dvije promocije i u Sarajevskoj regionalnoj agenciji (SERDA).