Utorak, 30.04.2024.

Prepiske dokazuju da je Novalić sve znao, a tvrdio je na početku da ne poznaje Hodžića i da je iz medija saznao da je firma “egzotičnog naziva” dobila posao sa respiratorima

Srijeda, 28.07.2021. | Na mreži | Najnovije

Povodom nastavka suđenje optuženima u aferi “respiratori” i prepiski koje su danas izašle na vidjelo oglasio se lider NiP-a Elmedin Konaković:

Bošnjaci i Bošnjakinje.

U ovim prepiskama nema nikoga osim Bošnjaka i Bošnjakinja. Prepiskama koje dokazuju organizovano djelovanje u nabavci respiratora za koje su već tad ljudi upozoravali da ubijaju.

Kaže Novalić “kasno je, novac je već otisao u Kinu”.

Stomak mi se zgrči kad ovakve branite tezom da su Bošnjaci. Novalić koji je na početku rekao da ne poznaje Hodžića i da je iz novina saznao da je firma egzotičnog naziva dobila taj posao. Prepiske dokazuju da je sve znao, čak i organizovao.

Solak, Bošnjak, kaže “biće to sve dobro ako Bog da”.

Sve to dok Bošnjaka Osmana branimo zanemarujući činjenicu da je Komisiji za nadzor nad radom OSA-e dostavio krivotvorenu diplomu kako bi ostao na poziciji. Niko to naravno ne poriče, samo glasno kliču budžetski horovi “napad na Bošnjake”.

Sve to dok na površinu izlazi falsifikat prve Bošnjakinje, nema je u spisima fakulteta u Zagrebu, nema dakle ni magistarski ni doktorat.

Prve u Bošnjaka koja je ove respiratore dan pred suđenje stavila u funkciju kako bi dokazala da rade. I naravno opet kliču budžetski horovi, glasnije nego ikad.

E zato smo mi vama stali na crtu onako kako do sad niko nije. Sramota me kao Bošnjaka vaših djela i prezirem ih. Živim za dan kad ćete za svoja djela snositi odgovornost i kad neće biti politike koja će vas zaštiti. Realno, sve je bliže takav dan.

“Onaj ko vara nije od nas.”