Petak, 26.04.2024.

Federalni zastupnik Nezavisnog bloka Amer Obradović prizemljio Čovićevu EU parlamentarku

Četvrtak, 28.01.2021. | Na mreži | Najnovije

Željana Zovko, zastupnica u Evropskom parlamentu, je jutros govorila za N1 o trenutnim političkim prilikama, sa osvrtom na ulogu EU u treitranju migrantske krize u BiH. Ona je između ostalog rekla i da je cilj i interes Hrvatske da BiH postane punopravna članica EU.

Ja lobiram za jednu evropsku BiH koja će biti mir i sigurnost za granice EU i neće predstavljati prijetnju niti za Hrvatsku. Hrvatska ima veliku odgovornost zbog uloge u okončanju rata u BiH jer je akcijom “Oluja” dovelo do toga da imamo mirovni dogovor.”

Na navode iz njenog gostovanja oštar odgovor dao je Amer Obradović, federalni zastupnik Nezavisnog bloka, na svom Twitter profilu:

Treba svaki dan podsjećati ovu evropsku zastupnicu: Međunarodni sud je pravosnažo presudio međunarodni oružani sukob u BiH i stanje okupacije.

A potvrdilo je i postojanje hrvatskog udruženog zločinačkog pothvata s ciljem etničkog čišćenja dijelova BiH, te da je prvi predsjednik Hrvatske Franjo Tuđman bio dio udruženog zločinačkog poduhvata. Kao evropska zastupnica, Ž. Zovko bi ipak trebala poštovati međunarodno pravo.