Subota, 26.10.2024.

Kristić oštro osudio odluku Kantonalne inspekcije o zatvaranju Centra Safet Zajko: Kome i zašto smeta oaza mira na području Novog Grada?!

Nedjelja, 25.04.2021. | Na mreži | Najnovije

Vijećnik Naroda i Pravde u OV Novi Grad oštro je osudio današnju odluku Kantonalne inspekcije o zatvaranju Centra Safet Zajko kazavši kako Centar Safet Zajko se prostire na 11 hektara, ali čini se da je to malo za Kantonalnu inspekciju koja je danas isti zatvorila uz tvrdnju da u njemu može biti samo 20 osoba.

Kristićevu objavu prenosimo u cjelosti:

Centar Safet Zajko u vrijeme pandemije za građane Novog Grada, ali Kantona Sarajevo predstavlja prostor za mir i relaksaciju, bijeg od svakodnevnih problema s kojima se susrećemo!

Centar Safet Zajko se prostire na 11 hektara, ali čini se da je to malo za Kantonalnu inspekciju koja je danas isti zatvorila uz tvrdnju da u njemu može biti samo 20 osoba.

Kao vijećnik u OV Novi Grad osuđujem ovakvu odluku Kantonalne inspekcije te se pitam da li je isto i sa mnogobrojnim tržnim centrima koji se prostiru na manjoj kvadraturi, a svakodnevno viđamo nekoliko stotina ljudi unutar njih.

Zašto je zatvoren Centar Safet Zajko dok izletišta kao što su Pionirska dolina, Vrelo Bosne, Trebević, Dariva i mnoga druga nesmetano su otvorena za posjetioce?

Kome i zašto smeta oaza mira na području Novog Grada?!