Nedjelja, 28.04.2024.

Irfan Čengić: Oni koji imaju potvrđenu optužnicu kao nagradu dobiju plaćenu suspenziju, baš kao Solak u aferi ‘Respiratori’

Srijeda, 23.06.2021. | Na mreži | Najnovije

Irfan Čengić, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH prisustvovao je obilježavanju 23.06. Međunarodnog dana zvizdača, gdje je razgovarano o problemima u ovoj oblasti.

Čengić je na svom Facebook profilu napisao da dok na nivou države BiH i entiteta RS imamo zakone koje treba poboljšati, Federacija BiH je jedini nivo vlasti u državi koji nije zakonski zaštitio prijavitelje korupcije.

Rješavanje ovog problema jedan je od 14 ključnih prioriteta u Mišljenju Europske komisije o aplikaciji Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji.

Čengić je naveo da kao zastupnik će nastaviti insistirati na rješavanju ovog problema, ali to neće biti dovoljno, Delegacija EU u BiH mora učiniti mnogo više od slikanja i uživanja u prirodnim ljepotama BiH.

Dodao je i to da oni koji prijave korupciju suoče se sa problemima, disciplinskim prijavama i otkazima, dok oni koji imaju potvrđenu optužnicu kao nagradu dobiju plaćenu suspenziju kao Solak za aferu respiratori.

Objavu prenosimo u cjelosti: