Nedjelja, 19.05.2024.

Stojanović oštro poručio zašto SDA mora otići iz svih nivoa vlasti

Nedjelja, 23.05.2021. | Na mreži | Najnovije

Igor Stojanović, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo na svom Facebook profilu oštro je osudio izjave Bakira Izetbegovića upućene Senadu Hadžifejzoviću, ali i objasnio zašto SDA mora otići iz svih nivoa vlasti.

Stojanovićevu izjavu prenosimo u cjelosti:

Bakir Izetbegović rekao Senadu Hadžifejzoviću da je snishodljiv prema srpskim i srbijanskim političarima.

Još jedno sdaovsko prozivanje za nekog ko ne razmišlja na SDA način. SDA ga odmah upozorava. Nebitno da li je Bošnjak ili nebošnjak. Naredna faza bi bila da je taj snishodljivi gori od Dodika. Ako opet kaže nešto loše za SDA, sigurno je četnik ili ustaša. Još jedna podjela, ovaj put podjela tv gostiju na FACE TV-u na Srbe, Bošnjake, Hrvate od strane predsjednika SDA. Valjda po njemu Bošnjak treba da je snishodljiv prema Bošnjacima, Srbin prema Srbima. Ako se desi da je Bošnjak snishodljiv prema Srbima… nešto smrdi za SDA. Bakir jednom prilikom kaže kako sdaovce vrijeđa kada im se kaže da su isti kao SNSD, SDS ili HDZ. Upravo ovakva izjava o snishodljivosti to pokazuje. Da SDA baštini istu retoriku kao i nacionalisti iz SNSD-a ili HDZ-a. Zaklinju se u demokratiju koja je došla poslije komunizma, a onda pljuju po onima što ne razmišljaju i ne govore kao oni. Nazivaju ih antipatriotama i neprijateljima njihovog naroda. Nekoga ko nije u SDA proglasiće snishodljivim prema Srbima ili Hrvatima, ne bi li pokazali kako je bliži anamo onim. A samim time da mu se ne može vjerovati. Da je potencijalna izdajica. Tako su nastali portali pod pokroviteljstvom SDA, koji su blatili generala Jovana Divjaka. Samo zato što je rekao da SDA nije odbranila BiH, nego građani BiH. I ti portali su blatili koga su stigli, samo zato što su bili protiv politike SDA koja radi na podjeli države.

Da i ja kažem nešto o licemjernoj SDA. 

SDA je najveći neprijatelj BH patriota u Sarajevu, a samim tim i šire. Najviše rade na podjeli BH patriota i time olakšavaju svim neprijateljima države da rade na uništenju državnih institucija. Sdaovci glasaju da većinu u Domovima naroda imaju HDZ i SNSD. Znamo da država BiH za SNSD, SDS i HDZ nije i neće biti prioritet. Kao takvima, SDA je dala većinu u Domovima naroda. Mada je imala izbor. Ko se god suprotstavi tome i pokuša na drugi način voditi politiku, odmah je snishodljiv i izdajica. Podstičući Bošnjački nacionalizam i vrijeđajući ljude koji su bili spremni u najtežim trenutcima dati život za državu, da li Izetbegović zna kome najveću štetu pravi?

Ja bi rekao da nema pojma.

Zato SDA mora otići iz svih nivoa vlasti.