Ponedjeljak, 29.04.2024.

Grad Sarajevo i Turistička zajednica dogovorili konkretne korake u promociji i unapređenju našeg glavnog grada

Ponedjeljak, 21.06.2021. | Na mreži | Najnovije

Alem Logo, gradski vijećnik Grada Sarajeva na svom Facebook profilu obavijestio je javnost da nakon što dvije decenije neki od najbitnijih procesa Grada Sarajeva nisu uvezani, od ovog trenutka taj segment pokrenut je u pozitivnom smjeru.

Logo je naveo kako su dogovoreni konkretni koraci u promociji i unapređenju našeg glavnog grada, sa akcentom na Turizam, kao jednu od najbrže rastućih grana privrede.

Objavu prenosimo u cjelosti:

Prihvativši ideju aktivnog učešća u društvenim procesima, nisam mogao ni zamisliti da već 2 decenije neki od najbitnijih procesa Grada Sarajeva nisu uvezani.

Hvala Bogu, od ovog trenutka taj segment pokrenuli smo u pozitivnom smjeru.

Na veliko zadovoljstvo mene i mojih kolega iz Komisije za međunarodnu saradnju Grada Sarajeva ugostili smo gdina. Kenan Magodu, direktora Turističke zajednice Grada Sarajeva, kojem se ovom prilikom srdačno zahvaljujemo.

Dogovorili smo konkretne korake u promociji i unapređenju našeg glavnog grada, sa akcentom na Turizam, kao jednu od najbrže rastućih grana privrede.

Dogovorena je koordinacija i aktivnost u slijedećim koracima:

Kontinuirana saradnja Komisije za medjunarodnu saradnju Grada Sarajeva sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo. 

Smjernice, koordinacija, projekti…

Komisija za međunarodnu saradnju Grada Sarajeva i Turistička zajednica Kantona Sarajevo moraju imati konstantnu i neraskidivu saradnju.

Uraditi analizu sa koliko gradova pobratima (njih 30), odnosno, gradova u partnerskom odnosu (njih 15) imamo, pored ostalih, dogovorenu i potpisanu turističku saradnju? 

Turizam je jedna od najbrže rastućih grana privrede u svijetu.

Saradnja Grada Sarajeva sa gradovima koji u svojoj turističkoj ponudi imaju vožnju žičarom, bliži daljnji region, raditi sinergijsku promociju.

Obaveznost uključivanja ponude sarajevske žičare u svim domaćim aranžmanima turističkih agencija, odnosno, turističkih vodića. (razmisliti o Fee-udjelu za agencije, na taj način sve strane će imati benefit).

Promocija Turizma, odnosno, TZ KS na svim službenim posjetama članova Komisije za medjunarodnu saradnju Grada Sarajeva. (promotivni printani i elektronski turistički materijali).

Prilika Grada Sarajeva za razvoj vjerskog turizma kao podgrane turizma.

Turistička aplikacija i precizno mapiranje Grada Sarajeva. 

Bolja markiranost turističkih potencijala Grada Sarajeva.