Nedjelja, 27.10.2024.

Poznati SDA Ćutolog progovorio: Ajvatovica je podsjetnik da imamo cilj, da imamo obavezu očuvati našu vjeru, našu tradiciju, našu porodicu, naš narod i našu državu…

Subota, 19.06.2021. | Na mreži | Najnovije

Na sinoćnoj svečanosti upriličenoj u Pruscu povodom otvaranja i početka obilježavanja 511. Dana Ajvatovice prisutnima se obratio predsjednik OO Ajvatovice i muftija travnički Ahmed ef. Adilović, Tahir Lendo premijer Srednjobosanskog kantona, a svečanost je proglasila otvorenom potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović.

“Zadovoljstvo i čast je biti danas ovdje s vama, u našem Pruscu, i dijeliti radost otvaranja i obilježavanja „511. Dana Ajvatovice“! Preko pet stoljeća čuvanja priče o Ajvaz-dedi govori o značaju i snazi poruke koju nosi Ajvatovica!

Za nas Bošnjake, Ajvatovica nije samo dovište i kulturno-vjerska manifestacija, ona je mnogo više od toga. Ona je IDEJA, ona je motiv, stil života i poruka da upornost, istrajan rad, nepokolebljivost, uz molitve i vjerovanje u Svevišnjeg, prije ili kasnije dovodi do cilja, ma kako nam on izgledao daleko i neostvariv!

Zato nam treba Ajvatovica, zato joj se radujemo, ona je podsjetnik da imamo cilj, da imamo obavezu očuvati našu vjeru, našu tradiciju, našu porodicu, naš narod i našu državu i naše prusustvo ovdje, danas u ovolikom broju jasno i nedvosmisleno pokazuje tu opredjeljenost, napisala je na svom Facebook profilu Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović.