Petak, 25.10.2024.

Svima nama bio je otac! Petar Grašo i kolege pjevači oprostili se od Đorđa Balaševića: Počivaj u miru, PANONSKI MORNARU!

Petak, 19.02.2021. | Na mreži | Najnovije

Čuveni kantautor Đorđe Balašević preminuo je danas u 67. godini.

Od umjetnika se oprostio i hrvatski kantautor Petar Grašo.

Pre svega iskrena sućut obitelji. Osim toga, iskrena sućut svakom čovjeku koji je odrastao u tom vremenu, jer je on osim svoje obitelji svima nama na neki način bio otac. Otac kroz djetinjstvo, kroz sve – ljubav, razočarenja, sve neke najljepše momente. Ovo je nenadoknadiv gubitak. Obilježio je vrijeme i bio je doista najbolji. Ne jedan od najboljih, nego u svojoj branši najbolji i ne znam više šta bih kazao, osim onih kliše stvari – da će ostati uz svoje pjesme živ. On je već odavno ostako kroz svoje pjesme i odavno je ušao u legendu. Ova smrt je, da budem malo duhovit, zaista bila potpuno nepotrebna. Ja sam sad u ovoj očajničkoj šali kazao da bismo svi mi dali dvije godine svog života da bi Balašević živio još sto. Ja sam doista odrastao uz njega. Imao sam veliku sreću da sam ga u nekoliko navrata vidio i boravio sa njim neko vrijeme. Možemo bit sretni da smo ga imali. Doista sam pogođen. On je bio jedan od onih rijetkih izvođača koji je bio glazbena kulisa svih generacija. Sve generacije i nacionalnosti su ga jednako voljeli. On je bio jedan od onih koji razbija apsolutno sve granice – rekao je Petar Grašo. 

Na društvenim mrežama tugu za Panonskim mornarom, podjelili su i Toni Cetinski, kao i Lena Kovačević. 

– Počivao u miru, “Panonski mornaru”, saučešće porodici – napisao je Toni. 

Život je more, slomljeni svi zbog tvog odlaska – napisala je Lena.

Balašević je rođen 11. maja 1953. godine u Novom Sadu. Iza sebe je ostavio suprugu Oliveru, kćerke Jovanu i Jelenu i sina Aleksu.