Utorak, 21.05.2024.

Voloder najavio bržu izgradnju autoputa; Obzirom da prethodni direktor nije otvorio ni kilometar, brže će biti i ako sagradi 5 kilometara

Petak, 11.06.2021. | Na mreži | Najnovije

– Dakle, novi direktor Autocesta FBiH je Elmedin Voloder. U Parlament FBiH je ušao na listi NB, ali je uskoro prešao u SDA. To što je SDA prinuđena svoje kadrove tražiti u Šepićevom Nezavisnom bloku je najbolji pokazatelj situacije u stranci.

Voloder je suvlasnik firme koja se bavi projektovanjem cesta i mostova. Rast vrijednosti dobijenih tendera ove firme, nakon ulaska Volodera u politiku, je čista koincidencija. Vrijednost tendera koje je Dival dobio 2018. je bio ispod 500k, da bi 2019. vrijednost porasla na 11 miliona, a godinu kasnije na 15,5 miliona.

Zanimljivo će biti pratiti vrijednost dobijenih tendera ove firme nakon njegovog imenovanja za direktora Autocesta FBiH. No, vjerujem da je ta firma najbolja iz svoje branše pa niko neće posumnjati ako se trend rasta broja dobijenih tendera nastavi.

Najavio je bržu izgradnju autoputa što i ne bi trebao biti problem s obzirom da prethodni direktor nije otvorio ni kilometra autoputa. Brže će biti ako sagradi i 5 kilometara, napisala je Ivana Marić na svom Facebook profilu davajući ostvr na imenovanje novog direktora Autocesta FBiH.