Utorak, 21.05.2024.

Vojin Mijatović: Sudbina čitavog Zapadnog Balkana leži u konačnom i historijskim dogovoru Beograda i Sarajeva!

Petak, 11.06.2021. | Na mreži | Najnovije

Vojin Mijatović je na svom Facebook profilu napisao kako bez želje da uvrijedi bilo koga sudbina čitavog Zapadnog Balkana leži u konačnom i historijskim dogovoru Beograda i Sarajeva!

Dotakao se i izbora koji nas čekaju naredne godine i napisao da su oni ključni.

Bosni i Hercegovini je potreban lider i liderska partija. Lider koji ima legitimitet da priča u ime većine građana BiH. Sve dok se to ne dogodi ništa od nas

Vojin je napisao i to da su Beograd i Sarajevo ključ budućnosti, i da ko to ne shvata ne shvata ništa!

Mijatovićevu objavu prenosimo u cjelosti:

Bez dileme nakon tri decenije od raspada bivše države došlo je vreme za napred. 

Bilo je nerealno očekivati da će nakon krvavog raspada bivše države pre doći do normalizacije i novog početka.

Međutim i pored svog istorijskig tereta više nema razloga za rikverc, dovoljno generacija je propatilo i platilo glavama i bez dileme vreme je za napred.

Bez želje da uvredim biko koga sudbina čitavog Zaopadnog Balkana leži u konačnom i istorijskim dogovoru Beograda i Sarajeva!

Od ovog dogovora zavisi evropska budućnost celog regiona, ali je ovo test i za EU, ukoliko ima snage za ovo proširenje pomeriće se istorijska granica ukoliko ne, mi ćemo ostati opet krajina izneđu dva sveta, ali će i EU biti još jedan propali projekat.

Sa strane Beograda bez dileme imamo Vučića i SNS koji su šta god ko mislio o njemu i njima izraz većinske volje građana Srbije.

Sa strane Sarajeva nemamo nažalost nikoga jer ni Izetbegović ni Dodik ni Čović nisu izraz većine građana BiH već sva trojica zajedno nešto više od 20 % podrške.

Zato su izbori 2022. godine ključni, Bosni i Hercegovini je potreban lider i liderska partija. Lider koji ima legitimitet da priča u ime većine građana BiH. Sve dok se to ne dogodi ništa od nas.

Takva politika koja će inati podršku većine u BiH mora imati kapacitet da apsorbuje sve patnje i greške prošlosti na sve tri strane, a u isto vreme imati snagu za budućnost.

Beograd i Sarajevo su ključ budućnosti, ko to ne shvata ne shvata ništa!