Petak, 25.10.2024.

Damir Arnaut: Zalihić nije dobio podršku Naše stranke jer je SDA-ov

Srijeda, 10.02.2021. | Na mreži | Najnovije

Nastavljaju sijevati varnice između partnera u Bh. bloku SDP-a i Naše stranke zbog današnje kandidature Armana Zalihića (SDP) za gradonačelnika Mostara. Nakon Sabine Ćudić i Ismeta Lulića, mišljenje su podijelili Lana Prlić (SDP) i Damir Arnaut (Naša stranka).

Nakon poruke Sabine Ćudić da je SDP srušio Bh. blok u Mostaru, odgovorio joj je predsjednik KO SDP HNK-a Ismet Lulić poručivši da mu je žao da se interes Naše stranke završava samo sa sarajevskom čaršijom.

“Mi smo svim srcem podržali Irmu (kandidatkinja Bh. bloka), ali zašto je tebi problem podržati kandidata SDP-a”, napisao je Lulić.

Odgovorio mu je Damir Arnaut navodeći da Zalihić nije njihov (SDP-ov).

“Jer nije vaš, već PMP-ov (SDA-ov)”, napisao je Arnaut na Facebooku.

U cijelu priču se uključila i potpredsjednica SDP-a Lana Prlić i to pozivom partnerima iz Bh. bloka da pomognu pri izboru gradonačelnika Sarajeva.

“Za nas je Mostar više od političkog marketinga. Bh. blok Mostar je isključivo radio kampanju za Mostar i radili su je Mostarci, a isto tako i nakon izbora. Zastupnici, kandidati i aktivisti iz Mostara su prebrojavali glasove, pisali žalbe i pregovarali, jer to i doliči lokalnoj politici. Podržavamo svakog kandidata Bh. bloka i naša podrška je uvijek bila bezuslovna, ali pošto nije bilo podrške ostalih partnera, ne znam zašto je toliko teško podržati kandidata kada dolazi iz reda SDP-a. U toku je izbor za gradonačelnika Mostara gdje je na Mostaru i Mostarcima da odlučuju, a zamolila bih da kolege iz Sarajeva iz Bh. bloka pomognu oko izbora gradonačelnika Sarajeva”, poručila je Prlić.

Podsjećamo, u drugi krug glasanja za gradonačelnika Mostara idu Mario Kordić (HDZ) i Zlatko Guzin (SDA), piše Klix.