Utorak, 21.05.2024.

SDA na Ilidži ponovo doživjela potop! Muhamed Kubat ponovo jučer završio kao gubitnik!

Ponedjeljak, 07.06.2021. | Na mreži | Najnovije

Sada već dobro poznati SDA poltron Muhamed Kubat iz sarajevskog naselja Butmir ponovo je jučer uz sav trud i zalaganje završio kao gubitnik.

Naime, na Općini Ilidža jučer su se održali izbori za Savjet mjesnih zajednica, a Ilidžanska SDA je ponovo doživjela potpuni krah.

Čini se da i novo rukovodstvo SDA na Ilidži nije uspjelo popraviti trend gubitka koji ova stranka ima zadnjih godina.

Muhamed Kubat, koji je na prošlim izborima dao podršku Fikretu Prevljaku, kandidatu za načelnika Općine Ilidža je i jučer bio najaktivniji po pitanju lobiranja za SDA i to u sarajevskom naselju Butmir.

Kubat je cijeli dan stajao ispred biračkog mjesta i pokušavao izlobirati da građani glasaju za kandidate SDA, međutim ponovo bezuspješno. Ponovo je doživio apsolutni gubitak.

Na rezultat u MZ Butmir osvrnuo se i vijećnik OV Ilidža Selver Zećirović koji je podijelio rezultate izbora i zahvalio se Muhamedu Kubatu na doprinosu da se dogodi potop SDA kandidata u Butmiru.

U ovoj MZ, ali i u većini ostalih na Općini Ilidža SDA je ponovo doživjela krah, i ponovo izgubila još jedne izbore.

Objavu prenosimo u cjelosti:

Kao na prošlim izborima što nam je valjao kada je Prevljaku pružio podršku tako nam je i danas Muhamed Kubat pomogao jer je cijeli dan pred Domom kulture lobirao za SDA a rezultat je isti kao kada je Fikreta podržao!

Potop SDA kandidata u Butmiru!

Hadžija hvala ti!