Utorak, 21.05.2024.

Mijatović: Steže se obruč oko kriminala SNSD-a i njihovog lidera, padaju nacionalne laži

Nedjelja, 06.06.2021. | Na mreži | Najnovije

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović kometirao je na Facebooku izjavu Milorada Dodika da će podržati da se dan Republike Srpske slavi 15. februara umjesto 9. januara.

– Polako kako se steže obruč oko kriminala SNSD-a i njihovog lidera tako padaju jedna po jedna nacionalna laž. Juče je srušena nelegalno napravljena crkva u dvorištu Fate Orlović, a u istom danu je Dodik najavio da više nema 9. januara i parade gluposti na kojoj je dobijao izbore poslednjih 10 godina – naveo je Mijatović.

Podsjetio je da RS međunarodno nije priznata sve do Dejtonskog mirovnog sporazuma, kao jedan od dva entiteta u sklopu Bosne i Hercegovine.

– Do tada je bila samo izraz političke volje srpskog naroda, bez priznanja u međunarodnom okviru. Famoznog 9. januara 1992. godine Skupština Republike Srpske je osnovala Republiku srpskog naroda Bosne i Hercegovine, a tek u avgustu iste godine je preimenovana u Republika Srpska. Tvrdim da ovaj podatak ne zna 80 posto građana u Republici Sroskoj, a pogotovo ne znaju da ništa od toga nije imalo međunarodno priznanje – napisao je Mijatović.

U istom tom vremenu, dodaje, Republika Bosna i Hercegovina je uz puno međunarodno priznanje postala članica Ujedinjenih Nacija 1992. godine.

– Ovo su fakti pa koliko god se nekom svidjelo ili ne!

E sad da bude jasno svima Milorad Dodik i SNSD koji dvije decenije nose barjak srpskog nacionalizma pod kojim pljačkaju sopstveni narod, potpuno svjesni da se steže obruč oko njih dat će sve ali sve u šta su se kleli samo da bi što duže ostali na vlasti i na slobodi.

Sa druge strane opozicija u Republici Srpskoj će sada krenuti da ih optužuje za izdaju Republike Srpske i nacionalih interesa, ti isti (PDP i SDS) koji su zajedno sa Dodikom poslali u Hag sve ali sve optužene za ratne zločine i ispunili zajedno sa Dodikom svaki ali svaki zahtjev međunarodne zajednice od Dejtona do danas – naveo je Mijatović.

Potom je dodao:

– Da zaključimo proces izgradnje Bosne i Hercegovine ide svojim tokom i ovo će biti normalna građanska država jednog dana, do tada će i Dodik i opozicija i dalje lagati i sluđivati narod oko srpskog interesa, na isti način kako Izetbegović i Čović sluđuju Bošnjake i Hrvate, sve dok svi građani u BiH ne shvate da im je interes što veća plata i penzija, radno mjesto, zdravstvo, školstvo…

Ja znam da sve ovo što pišem jeste bolno u odnosu na dogme koje su vam nametnuli, ali ovo su fakti, ako mi ne vjerujete dragi Srbi, Bošnjaci i Hrvati, pogledajte svoje novčanike, pogledajte svoju djecu širom sveta preko skajpa i zaključite da li sam u pravu ili nisam – naveo je Mijatović.