Petak, 25.10.2024.

Šum u komunikaciji: Reuf Ajfon proglasio Bakirovog šef kabineta pripadnikom “Yutelčadi”

Srijeda, 30.12.2020. | Na mreži | Najnovije

Jedan od najaktivnijih korisnika Twittera u Bosni i Hercegovini Reuf Bajrović poznatiji kao Reuf Ajfon zasigurno je jedan od najvećih zagovornika teze kako Njemačka i Rusija dovode novog visokog predstavnika u BiH suprotno volji novoizabranog predsjednika SAD-a Joea Bidena.

Bajrović već danima u potpunosti ignoriše činjenice koje u startu odbijaju njegovu tezu o mega planu Njemačke i Rusije. Naime, bez saglasnosti Sjedinjenih Američkih Država prosto nije moguće izabrati novog visokog predstavnika i to se završava sva priča.

No korisnik Twittera ne odustaje. Sve one koji se ne slažu s njim počeo je nazovati “Yutelčadima” koja “nemaju pojma o pitanjima političke prirode”. Jer pobogu, samo se on razumije u politiku. Toliko dobro da mu nijedan politički projekat u koji je bio uključen nije završio slavno.

Reuf Bajrović voli SDA i Bakira Izetbegović. Sve druge lidere, osim Željka Komšića koji je u koaliciji sa SDA, Bajrović napada dok se uvijek trudi pronaći opravdanje za pogreške Izetbegovića u nadi da će mu se SDA odužiti tako što će ga imenovati za lobistu u Americi.

Lideru SDA komentar Bajrovića u kojem naziva “Yutelčadima” one koji brane “prijateljsku Njemačku” vjerovatno se neće dopasti. Jer Bajrović je direktno udario na Bakirovog šefa kabineta Elvisa Kondžića koji je prema njegovim tumačenjima “Yutelče”.

Kondžić je prije nekoliko dana napisao na Facebooku kako vjeruje da Njemačka želi dobro BiH i da je povezivanje Njemačke s Rusijom “neodgovorno” i “maliciozno”, odnosno na nivou “bulevarskih pisanja”.

Penzionisani sarajevski policajac Dragan Mioković tim povodom satirično je napisao: “Ne stigne se uvijek, baš sve, usaglasit u Centrali”.

(PRESS)