Petak, 19.04.2024.

Bivši ministar sigurnosti BiH i “jaran” Osmana Mehmedagića udario na ambasadora Nelsona: Niti si moćan, a niti Amerika stoji iza tebe

Utorak, 18.08.2020. | Na mreži | Najnovije

Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić, koji se u posljednje vrijeme ne odvaja od direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osmana Mehmedagića zvanog Osmica, žestoko je isprozivao ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u BiH Erica Nelsona, prenosi PRESS.

Reakciju Mektića izazvao je stav ambasadora Nelsona u kojem je ukazao na to da je potrebno reformisati Dejtonski mirovni sporazum i izmijeniti Ustav Bosne i Hercegovine jer građani ove zemlje žele da budu dio transatlantske zajednice.

“Ambasador Nelson bespotrebno dodaje ulje na vatru u BiH, a i sam zna da nije moćan da to uradi niti da iza njega stoji i njegova država. Zato nemoj nas za*ebavati i ni dalje komplikovati ovdje odnose. Primaj bogovsku platu i uživaj”, napisao je Mektić.

Treba istaći da je Dragan Mektić zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i da njegov odnos prema ambasadoru SAD-a u BiH predstavlja diplomatski skandal.

Mektić je zaboravio da Sjedinjene Američke Države nisu neozbiljna zemlja i da vanjska politika Amerike nije od danas do sutra. Pored toga, krajnje je politički nekorektno da parlamentarac jedne zemlje daje sebi za pravo da ocjenjuje ima li ambasador podršku matične zemlje.

Ako se uzme u obzir koliko su Sjedinjene Američke Države pomogle Bosni i Hercegovini u proteklom periodu i da stavovi ambasadora Nelsona ne predstavljaju ništa loše po bh. društvo istup Mektića dobiva na dodatnoj težini.

(PRESS)