Četvrtak, 25.04.2024.

“Presjednik” ne zna afrikate: Fazla je želio ispasti ozbiljan, a ispao je nepismen

Ponedjeljak, 17.08.2020. | Na mreži | Najnovije

Samoproklamovani predsjednik Građanskog saveza (GS) Muhamed Fazlagić Fazla umislio je da je ozbiljan političar. Tako je na društvenoj mreži Twitter odlučio da prokomentariše agresiju na Bosnu i Hercegovinu u nadi da će ispasti pametan i ozbiljan političar, a ispao je samo nepismen.

“Irma Baralija, ulogu i ćistoću borbe Armije RBiH u odbrani protiv agresije naziva mitom! Kaže, imali smo rat. Ništa mi nismo imali, mi brutalno napadnuti od strane agresora, što je jasno definisao Sud u Hagu. Ako gospoda iz Naše stranke ne zna ko je pucao, mi znamo odlično!!!”, napisao je Fazla.

Djeca u osnovnoj školi, za razliku od predsjednika GS-a, znaju da se kaže “čistoća”, a ne “ćistoća”. Zbog toga se Fazla ne treba ljutiti što ga niko ne doživljava ozbiljno jer predsjednik stranke koji ne poznaje afrikate i nije za ozbiljne politike.

Jedno bitno pojašnjenje. Ispod tvita Fazle napisano je “Twitter for iPhone”. Kako ne bi došlo do zabune, dužni smo pojasniti da nije riječ o Reufu Ajfonu, tj. da Fazla ne tvita preko Reufa, već o činjenici da predsjednik GS-a, isto kao i Reuf Ajfon, koristi Ajfon.

(PRESS)