Ponedjeljak, 06.02.2023.

Nisu nama visoke politike uništile proces privatizacije, pokrali su nas lopovi

Utorak, 15.12.2020. | Na mreži | Najnovije

Lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković osvrnuo se na svom Facebook profilu na nekoliko stvari.

Njegov status prenosim u cjelosti:

Izjave novoizabranog predsjednika USA Joe Bidena o Bosni i Hercegovini su ohrabrujuće i ulijevaju nadu.

Izjave i djela Lavrova i podrška Rusije Dodikovim politikama vraćaju nas u realnost i potvrđuju da će se koplja visokih politika još jednom ukrštati na prostoru naše domovine, po ko zna koji put.

Mnogo toga mi možemo i moramo uraditi sami.
Nisu nama visoke politike uništile proces privatizacije, pokrali su nas naši lopovi.

Nisu nam krivi za ocjene na Pisa testovima vanjski faktori, sami smo napravili sistem koji od pametne djece pravi prosječnu.

Nismo šampioni korupcije na svjetskim ljestvicama zbog uticaja Rusije, naše su politike iznjedrile bogataše koji su to postali obnašajući visoke funkcije i stekli imovinu čije porijeklo ne mogu dokazati.

Nije nam KGB postavljao direktore javnih kompanija koje su uništene i u velikim su ekonomskim minusima.

Nije nam KGB podvalio ni neki sistem zapošljavanja stranačkih i rođačkih prvaka i aktivista na mjesta za koja nisu osposobljeni.

Svjesni smo mi naravno težine poruka Milorada Dodika i za vojsku nesposobnog Vulina o otcjepljenju i ratovima. Prespremni da svoju zemlju opet branimo i da ni pedalj teritorije nikome ne damo. Ako do to toga dođe.

A sad smo opredjeljeni da olakšamo Bidenu posao, da sami uradimo ono što je do nas kako bi naša zemlja bila “prosperitetna, pravedna i demokratska, u srcu cjelovite Evrope, slobodna i u miru”.

Borba protiv korupcije, transparentnost i najbolji kadrovi na funkcije su naš zadatak, dok čekamo oslobodioce. Sankcije i kazne za naše lopove, dio su terapije za ozdravljenje.