Petak, 17.05.2024.

Duška Jurišić i Aljoša Čampara na kafi

Srijeda, 15.07.2020. | Na mreži | Najnovije

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara objavio je na svom Facebook profilu fotografiju sa direktoricom TVSA Duškom Jurišić.

“Sa Duškom Jurišić je uvijek zanimljivo. Možete je voljet ili ne, ali morate poštovat činjenicu da je ona ipak novinarski brend”, napisao je iznad fotografije ministar Čampara.

Podsjećamo, nakon smjene vlasti u Kantonu Sarajevo, aktuelni predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Fikret Prevljak najavio je, da će tražiti njenu smjenu kao direktorice Kantonalne televizije te da će najvjerovatnije za tu funkciju predložiti SDA kadar, Safeta Kešu.

U zaštitu Jurišuć, na to su reagovali iz Udruženja BH novinara koji smatraju nedopustivim da smjenu direktorice jednog javnog medija najavljuje bilo koja politička stranka, a posebno što na njeno mjesto predlažu bivšeg kantonalnog ministra obrazovanja, za koga nikome nije poznato da je bilo kada radio u medijima.

Takav prijedlog nije naišao na podršku zastupnika DF-a i SBB-a, a sve su prilike da se i njegov stranački kolega Aljoša Čampara ne slaže sa prijedlogom smjene Duške Jurišić.

https://www.facebook.com/100025432570309/posts/684898862367860/?d=n