Srijeda, 23.10.2024.

Ambasada SAD-a: Pozdravljamo akciju MUP-a Kantona Sarajevo, vladavina zakona i borba protiv korupcije su najvažniji zadaci za BiH

Petak, 14.08.2020. | Na mreži | Najnovije

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo odlučno je krenulo u borbu s korupcijom u vlastitim redovima, a što je demonstrirano hapšenjem 18 policajaca koji se sumnjiče da su za novac opraštali građanima prekršaje, piše PRESS.

Tim povodom oglasila se i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini koja je u proteklom periodu davala snažnu podršku svim nivoima vlasti u našoj zemlji kada je riječ o borbi protiv korupcije.

“Promocija vladavine zakona i borba protiv korupcije i dalje su najvažniji zadaci za BiH. Ambasada SAD-a u BiH pozdravlja nedavne akcije poduzete protiv korupcije u okviru saobraćajne policije u Sarajevu”, navela je Ambasada SAD-a u BiH na svom Twitter profilu.

Ambasada SAD-a dodala je i da im je zadovoljstvo što mogu najaviti da će preko INL programa za borbu protiv korupcije podržati Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) KS kampanjom za odnose s javnošću, a kojom se građani potiču da prijave korupciju.

(PRESS)