Petak, 26.04.2024.

Atalanta: Policija ubila još jednog crnca, prosvjednici spalili restoran ispred kojeg je upucan

Nedjelja, 14.06.2020. | Globus | Najnovije

Prosvjednici su u subotu zatvorili glavnu autocestu u Atlanti i zapalili restoran Wendy u kojem je policija upucala crnca dok je pokušavao izbjeći hapšenje, a incident je zabilježen na video snimci i sigurno će potaknuti još više demonstracija širom zemlje. Objavljeni su i identiteti policajaca koji su sudjelovali u pucnjavi.

Neredi su izbili nakon što je pao mrak u Atlanti, gdje je tijekom dana gradonačelnica Keisha Lance Bottoms rekla da je prihvatila ostavku šefice policije Erike Shields zbog smrti 27-godišnjeg Raysharda Brooksa.

Slike na lokalnoj televiziji prikazivale su restoran u plamenu više od 45 minuta prije nego što su vatrogasne ekipe stigle da ugase požar.

Ostali demonstranti krenuli su na autocestu i zaustavili promet, prije nego što je policija postavila red automobila kako bi ih zaustavila.

Objavljena su imena dvojice časnika koji su bili uključeni u pucnjavu. Riječ je o Davinu Bronsanu i Garrettu Rolfeu. Rolfe je dobio otkaz, a Bronsan povučen u administraciju, piše Washington Post.