Srijeda, 23.10.2024.

Ambasada SAD-a u BiH: Naše najvažnije ulaganje je u obrazovanje mladih ove zemlje!

Srijeda, 12.08.2020. | Na mreži | Najnovije

Investiranje u obrazovanje mladih Bosanaca i Hercegovaca samo je jedna od pomoći koju Sjedinjene Američke Države (SAD) pružaju našoj zemlji, piše PRESS.

Od 1997. godine do danas više od 10 hiljada osoba učestvovalo je u programima razmjene koje finansiraju Sjedinjene Američke Države. Jedna od njih je i student Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Alem Hamzić kojem je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH čestitala na uspješno završenom magisteriju.

“Posljednjih 25 godina, Sjedinjene Države investirale su u raznim oblastima u BiH kako bi pomogle ovoj divnoj zemlji da ostvari napredak, ali naša najvažnija investicija, naše najvažnije ulaganje je u ljude ove zemlje. Ove sedmice istinski smo uživali u ponovnom susretu s Alemom Hamzićem, polaznikom našeg Youth Leadership Programa, koji je s nama podijelio fascinantne i impresivne rezultate svog istraživanja o utjecaju programa razmjene kod mladih ljudi. Uvijek nam je zadovoljstvo čuti koliko pozitivnih učinaka naši programi imaju u BiH. Sve čestitke na uspješno završenom magisteriju, Aleme!”, napisala je Ambasada SAD-a u BiH na svom zvaničnom Facebook profilu.

S mladim Alemom Hamzićem sastao se ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson.

Sjedinjene Američke Države najvažniji su vanjskopolitički partner BiH koji pored ulaganja u obrazovanje Bosnaca i Hercegovaca, pomažu našoj zemlji da se suoči sa svim izazovima savremenog svijeta počevši od političkih i sigurnosnih izazova pa sve do pandemije koronavirusa (COVID-19).

https://www.facebook.com/84175439430/posts/10158502322174431/?d=n

(PRESS)