Subota, 20.04.2024.

2. Sarajevofest – Umjetnost i Politika 2020

Petak, 04.12.2020. | In | Najnovije

U organizaciji East-West Centra od 5.do 12. decembra 2020.godine, održaće se 2.Sarajevofest – Umjetnost i Politika 2020

Moto ovogodišnjeg Festivala je naš strah za pluća. Od kovida. Od zagađenja. Od otrova – izduvnih gasova iz automobila, autobusa, kamiona; duhanskog dima; čađi. Gore nam pluća od tjeskobe, straha, panike. Od politike. Nekima gore pluća od frustracije. Od mržnje. Sagorijevamo. Ima li lijeka?

Prošle godine, početkom decembra, organizovali smo prvi Sarajevofest – Umjetnost i politika. Počeli smo sa skromnom ambicijom, ali su reakcije publike na festival i odjeci u medijima prevazišli sva naša očekivanja. Umjetnička djela (predstave, filmovi, koncerti), političke debate, javni razgovori, mentorske radionice sa mladim ljudima iz cijelog regiona, bili su “hot ticket” u Sarajevu.

Ove godine dvije okolnosti su odredile oblik festivala. Zbog lošeg epidemiološkog stanja u Sarajevu, ne možemo da održimo festival uživo.

2. Sarajevofest – Umjetnost i politika koji će se održati od 5. do 14. decembra 2020. Festival će biti podijeljen u tri programa – Forum, Art Forum i Forum mladih, u kojima će govoriti impresivni gosti.

Svi pojedinačni programi će biti u formi video-podkasta na online platformama East West Centra: YouTube, Facebook i Instagram.

Na ovom linku pogledajte detaljan program sa svim učesnicima Festivala, te link sa njihovim biografijama i fotografijama.