Petak, 29.03.2024.

Oglasila se Azra Muzur: Ovo nije prva situacija gdje se Mirza Čelik “posebno” angažovao oko mene

Srijeda, 02.09.2020. | Na mreži | Najnovije

Nakon što je vijećnik u Općinskom vijeću Stari Grad i Gradskom vijeću Sarajeva Vedad Deljković (SDA) sinoć na svom Facebook profilu najavio dolazak novog direktora preduzeća “Vodovod i kanalizacija” a saznanja PRESS-a da se radi o Feridu Šabotiću koji je bio v.d. predsjednik Nadzornog odbora preduzeća “Rad” u trenutku kada je na čelo tog preduzeća nezakonito imenovan Senad Hasanspahić te da će Šabotić ovim imenovanjem zapravo biti nagrađen zbog njegovog truda, oglasila se na svom Facebook profilu Azra Muzur koja je objasnila kako je tekla sinoćnja online sjednica.

Status prenosimo u cjelosti:

Zbog velikog interesovanja oko novonastale situacije vezane za kadrovska rješenja za sarajevski ViK i nemogućnosti da se svima javim i odgovorim, pokušat ću na ovaj način da ukratko pojasnim situaciju i iznesem svoje viđenje.

Kadrovska komisija KO SDA na sinoćnoj online sjednici je odlučivala, između ostalih i o izboru direktora ViK-a.

Kandidati smo bili Đipa Kenan i ja, a na samoj sjednici delegiran je i treći kandidat koji je u konačnici u pripremljenom prijedlogu za glasanje kandidovan kao direktor, a Đipa Kenan i ja kao izvršni direktori.

U toku trajanja sjednice, a pred samo odlučivanje, bila sam obavještena o tako pripremljenom prijedlogu za glasanje.

Zamolila sam da se prenese moj stav o istom, a to je da sam ja prošla svu proceduru predlaganja i kandidovanja  ( MO, IO, kadrovska OO, kadrovska KO itd.) i da sam kandidat za direktora a ne izvršnog direktora, te da ako me neko na samoj sjednici kandidovao za izvršnog direktora, da tu kandidaturu ne mogu prihvatiti i da molim da ne budem predmet glasanja.

Nezvanično, u proteklom periodu, imala sam informaciju da se priprema tako nešto i da je na tim aktivnostima posebno angažovan moj stranački kolega Mirza Čelik, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo.

Ovo nije prva situacija gdje se Mirza Čelik “posebno” angažovao oko mene,  od toga da objasni kakva sam ja ličnost do toga da je objašnjavao kako radim ili sam radila svoj posao.

Vjerovatno, on to sve dobro zna, pa smatram da je prava osoba za odgovore na sva postavljena pitanja oko ovoga a i ViK-a.

Najvažnije, za nas koji volimo i živimo ViK,  je to da ViK sve  ove politike što bolje izdrži, jer one budu i prođu.