Petak, 02.12.2022.

Nurkić poslao poruku ljudima u BiH pred izbore: Nadam se da će biti rekordni po izlaznosti i želim da BiH ima konačno evropsku budućnost!

Nedjelja, 25.09.2022. | BiH | Na mreži | Najnovije | Urednica

Najbolji bh. košarkaš, NBA igrač Jusuf Nurkić objavio je poruku na Facebooku kojom apelira na građane da na izborima glasaju za kompetentne ljude.

“Građani moje BIH,

Želim da podijelim jednu od milion situacija zašto nam trebaju kompetentni ljudi a ne podobni u našoj BIH. Kada sam donirao mamograf Domu Zdravlja Tuzla, paralelno sam želio donirati i Domu zdravlja Živinice. Iz Doma zdravlja su rekli da je “preči” Rendgen (x-Ray).

Sa moje strane rekao sam nema problema. Nažalost, tender je obaran više puta. Dom zdravlja (radiološka služba) je insistirao na specifikacijama koje su nezavisni stručnjaci proglasili irelevantnim. Dom zdravlja Živinice su zahtijevali nabavku aparata koji je bio neopravdano skuplji (~ 50%) u odnosu na onaj koji im je ponuđen i koji je prije i poslije nabavljen za 20+ zdravstvenih institucija širom BiH bez zamjerke.

Moram naglasiti da sve ove projekte zbog sigurnosti i vjerodostojnosti sam radio u pratnji i podršci UNDP-BIH!

Vjerujem i nadam se da ovi izbori budu rekordni po izlaznosti i da BIH ima konačno evropsku budućnost!”, naveo je Nurkić.