Petak, 26.04.2024.

Stranački poltron Zalihić pohvalio lažnu skromnost Bisere Turković

Nedjelja, 18.09.2022. | BiH | Na mreži | Najnovije

Ministrica vanjskih poslova BiH predvodit će delegaciju BiH na sahrani britanske kraljice Elizabete II koja će biti održana u ponedjeljak 19. septembra. Uz šeficu bh. diplomatije sahrani će prisustvovati i ambasador BiH u Velikoj Britaniji Vanja Filipović.

Bisera Turković jučer je odletila niskobudžetnim Wiz AIR avionom u Englesku. Povodom ovog slučaja oglasio se Adem Zalihić koji je pohvalio ministricu ali i svoju kolegicu iz stranke SDA.

– Iako je skoro trojkina mašinerija predvođena Senadom Hadžifejzovićem na najprimitivniji način pokušala omalovažiti ovu časnu gospođu, borca za Bosnu i Hercegovinu, svaki njen postupak ih na najbolji način demantuje, jer oslikava dostojanstvo, skromnost i patriotizam.

Tako je i jutros, na ceremoniju sahrane britanske kraljice Elizabete ll ministrica Bisera Turković otputovala skromnim niskobudzetnim Wiz AIR avionom, bez bilo kakvih privilegija, kao običan putnik, napisao je Zalihić.

PRESS je pisao i pod kakvim okolnostima je došlo do njene odluke da putuje Wiz AIR-om.

Naime, raskošnu ministricu savjetovali su njeni savjetnici iz kabineta koji su joj rekli da je možda i dobro da ide niskobudžetnom kompanijom i tako se pred izbore, na kojim je kandidat SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH, predstavi kao skromna i velika žena malih apetita.

Turković se dopala ideja pa je odmah naredila saradnicima da stanu sa strane i uslikaju je dok se penje stepenicama do ulaza u avion.

“Slikajte me negdje na sredini. Ja ću se malo zapuhati da izgleda kao da sam umorna, ali da trpim žrtvu i da za dobrobit države idem u London. Slikat ćete me i u avionu i odmah to poslati medijima”, kazala je navodno Turković.

Podsjećanja radi ova raskošna ministrica već je prekoračila svu reprezentaciju koja joj je odobrena budžetom. Turković se bahatila na bjelosvjetskim destinacijama koristeći usluge VIP salona i čašćenjem.

Njen mandat ostat će upamćen i po tome što je sina Alija Turkovića vodila u Ameriku na službeno putovanje tvrdeći kako je to učinila da bi joj držao tašnu i da je to sasvim normalno.

U prilogu imovina licemjerne i raskošne ministrice Turković: