Četvrtak, 24.10.2024.

Koga sada ‘nabija’ Osman Mehmedagić? Vaskrsnuo Sead Numanović

Srijeda, 22.09.2021. | BiH | Kolumne

Nakon šokantnog snimka koji je izašao u javnost na kojem se pored neartikulisanih glasova prvog čovjeka OSA-e razaznaje i nekoliko zastrašujućih informacija kao što je ona da je Mehmedagić “nabijao” nogom u sred grada novinara Avdu Avdića, teško da se moglo očekivati da će ovaj zlostavljani novinar stati u odbranu direktora OSA-e svojom pisanom riječi.

Potpuno ‘ubijeni’ Avdić postao je i nekredbilan za pisanje bilo kakvih tekstova je je nakon snimka potvrđeno ono što je bilo i već potpuno jasno, a to je motiv njegovog pisanja. SDA zajedno sa Mehmedagićem okrenula se jednoj novoj perosoni non grata, nekadašnjoj ‘udarnoj pesnici’ medijskih kuća kao što su Avaz, Aljazeera…

Novinar na kojeg se gledalo kao perspektivnog, završio je u dvadesetak kvadrata u zanatskom centru u Radničkoj ulici. Ni toliko ne bi bio u mogućnosti sebi sam obezbjediti da mu u pomoć nisu pritekla dva uspješna biznismena (firme i vlasnici poznati redakciji PRESS-a).

Svoje “veze” sa diplomatskim krugovima pokušava učvrstiti po večerama i ručkovima. Te rijetke prilike kada bi nekoga iz tih krugova uspio izmoliti za malo njihovog vremena, koristio je da propagira ideju SDA i promoviše lik i djelo Osmana Mehmedagića.

Od novinara do sekretarice

U “crnom novcu” kojeg pominje direktor OSA-e u snimku, možda se našla neka sića i za Avdića i Numanovića. Tu zadužbinu pokušao je Numanović da vrati pozivajući svoje kolege novinare na telefon, na kafe i moleći ih da ne pišu u aferama Osmana Mehmedagića, a obećavajući im zauzvrat informacije. Na jednom od sastanaka koje je uspio dogovoriti, u prelijepoj bašti na Ilidži, plaćajući poručeno vjerovatno “crnim novcem” od Mehmedagića, nekoliko novinara ga je odbilo. Kolege generalno nisu pristajale na to obzirom da je Numanović izgubio svoj kredbilitet, te znajući da informacije koje im nudi “prikuplja” obična gatara Kalimero.

Ukoliko znamo da novinare koji pišu za njega Mehmedagić bez pardona “nabija” nogom, po besmislenim tekstovima Numanovića u kojima je natjeran da brani neodbranjivo, nameće se razmišljanje da sada njega”nabija”.

(PRESS)