Utorak, 22.10.2024.

Jablaničko jezero sve privlačnija destinacija

Četvrtak, 02.07.2020. | BiH | Lifestyle

Pripremio: Hazim Okanović

Nakon što je nastupilo ljeto, veliki broj kupača je krenulo na Jablaničko jezero. Pored kupanja, jedan dio njih je iskoristio slobodno vrijeme za splavarenje kao i vožnju čamcima.

Nakon što je objavljena vijest kako građani BiH ne mogu putovati u susjedne zemlje zbog koronavirusa, veliki broj njih je odmah pronašao alternativna rješenja i osim prema Neumu, krenuo i prema Jablaničkom jezeru. 

Pored mnogobrojnih plaža koje su bile pune kupača koji su uživali u lijepom vremenu, jedan dio njih se odlučio za splavarenje kao i vožnju čamcima. 

“Slobodno vrijeme redovno provodim u splavarenju, a danas s prijateljima idem u kratku vožnju čamcem. Osjećaj je neopisiv i preporučio bi svim građanima da posjete neko od bosanskohercegovačkih jezera”, kazao nam je Admir Poturović, stanovnik Trusine pored Buturović Polja.

Osim Jablaničkog jezera, veliki dio građana je odlučio posjetiti i Boračko jezero. 

Bh. građani koji ovog ljeta ne planiraju zbog pandemije koronavirusa napuštati zemlju, imaju mogućnost odmora na mnoštvu atraktivnih domaćih destinacija, a među najpopularnijim su brojna jezera. Osim Jablaničkog i Boračkog, građani najčešće posjećuju Panonska jezera te Plivsko i Buško jezero.