Nedjelja, 27.10.2024.

Nijaz Džaka raskrinkao Srđana Srdića: “Politička jegulja je projekat SDS-a, kolijevke osuđenih ratnih zločinaca”

Ponedjeljak, 30.09.2024. | Najnovije | Vijesti

Predsjednik Općinske organizacije Narod i Pravda Novo Sarajevo, Nijaz Džaka, podsjetio je danas da je Srđan Srdić, dugogodišnji vijećnik u ovoj općini, svojevremeno bio na “srpskoj listi za Sarajevo”. Odnosno, kako je naveo stao je – u isti politički stroj sa strankom SDS, kolijevkom osuđenih ratnih zločinaca, strankom Radovana Karadžića i glavnih krivaca za agresiju na Bosnu i Hercegovinu i grad Sarajevo.

S tim u vezi pozvao je rukovodstvo Stranke za BiH, Muamera Bandića i njihove članove da raskrinkanog Srđana Srdića isključe iz svoga članstva i otkažu podršku na svojoj izbornoj listi.

Pročitajte u nastavku kompletno obraćanje Nijaza Džake na Facebooku:

– Novosarajevski “PATRIOTA”: od srpske liste SDS-a i partnera, do Stranke za BiH – SRĐAN SRDIĆ

KAKO SMO OVO SEBI DOZVOLILI?!

Tokom svog mandata sam nebrojeno puta ukazivao da je općinsko Vijeće Novo Sarajevo talac politike SRĐANA SRDIĆA i onih koji na tu politiku pristaju i još je zbog svojih interesa nagrađuju! Ovaj čovjek razvaljuje instituciju države na najnižem, lokalnom nivou i pritom još masno profitira. Predugo traje i predug je niz njegovih malverzacija, laži, smutnji i manipulacija građanima Novog Sarajeva. Dno je dotakao davno ali ovim je otišao u bezdan. Ova politička jegulja je u kantonu Sarajevo od 2010. godine do danas promijenila 5-6 stranaka ali informacija da je bio na listi SDS-a i partnera za Skupštinu Kantona Sarajevo, upotpunjava moju sliku koju imam o njemu…GAZI PREKO MRTVIH, LAŽE I POTVARA LJUDE, PRAVI HAOS I ANARHIJU U VIJEĆU, FIZIČKI SE OBRAČUNAVA SA VIJEĆNICIMA, ZAUSTAVLJA I USPORAVA RAZVOJ OPŠTINE NA NAJPERFIDNIJI NAČIN.

Vijećnik SRĐAN SRDIĆ svojim, “brižnim” diskusijama i inicijativama ukradenim od Savjeta MZ, zamazuje oči, stvara privid brige o građanima, a u stvari radi na sistemskom razvaljivanju ove lokalne institucije države, istovremeno stavljajući u svoj džep hiljade maraka mjesečno od te iste države.

Sada mi je kristalno jasno i zašto!

Ko je to imao za cilj da sruši izbor velikog BOGIĆA BOGIĆEVIĆA, ljudsku gromadu i istinskog Bosanca, zajedničkog nam heroja u borbi za Bosansku državu?!

NE! Nije to SRĐAN SRDIĆ kao pojedinac, nego SRĐAN SRDIĆ kao projekat SDS-a i partnera, odnosno realizator SDS-ove vizije politike za Sarajevo.

Kakva to osoba moraš biti da staneš u isti politički stroj sa strankom SDS, kolijevkom osuđenih ratnih zločinaca, strankom Radovana Karadžića i glavnih krivaca za agresiju na Bosnu i Hercegovinu i grad Sarajevo?

Sada sam potpuno siguran da SRĐAN SRDIĆ nije nikakav preletač…njegovi postupci dokazuju da dres SDS-a i ekipe nikad nije ni skinuo!

Nego, šta nam je činiti sa ovim podmetnutim “kukavičjim jajetom”?!?!?

Svojevremeno, ovaj “projekat Srdić” se uspio ubaciti i u NIP, ali smo ga isključili iz članstva ODMAH nakon saznanja o mnogo manje opasnim radnjama za naš Narod i Državu.

Pozivam rukovodstvo STRANKE ZA BOSNU I HERCEGOVINU, Muamera Bandića i njihove članove da raskrinkanog SRĐANA SRDIĆA isključe iz svoga članstva i otkažu podršku na svojoj izbornoj listi. Ovo je jedinstvena prilika da se konačno zaustavi ovaj čovjek i sistemsko podrivanje i razaranje općine Novo Sarajevo. Podsjećam vas da na vašoj listi ima heroja, djece naših šehida i poginulih boraca…NIJE IM MJESTO “RAME UZ RAME” sa poštovaocima politika RADOVANA KARADŽIĆA!

Ukoliko SBIH shvati značaj i razmjere ove situacije i JAVNO isključi Srđana Srdića iz svog članstva te istom otkaže podršku na izbornoj listi, staviće se na stranu ISTINSKI PATRIOTSKIH SNAGA koje su prepoznale široku društvenu štetnost i opasnost “projekta SRDIĆ”.

I za kraj citiraću Muamera Bandića: ” recite im da svaka izdaja svoga naroda nosi svoju cijenu.”