Subota, 27.04.2024.

Istraga o nestaloj Danki (2) ide u tri pravca, ovo su teorije šta se događa: ‘Ne stajemo dok je ne nađemo!‘

Četvrtak, 28.03.2024. | Najnovije | Region | Vijesti

Poslije 27 sati pretrage terena u okolini Banjskog polja kod Bora, policija je obustavila potragu za nestalom Dankom Ilić (2) kojoj se svaki trag gubi od utorka popodne.

“Blic” odgovara na pitanje zašto je pretraga terena obustavljena i što su sljedeći koraci u istrazi slučaja koji je šokirao Srbiju.

– Dosadašnji rezultati pokazali su novi pravac u kojem treba ići istraga. Neće se odustati dok se dijete ne pronađe – kaže za “Blic” dobro upućen izvor.

ZAŠTO JE OBUSTAVLJENA PRETRAGA TERENA?

U najnovijem policijskom izvještaju piše da su pripadnici MUP nakon 27 sati detaljne pretrage terena obustavili daljnju pretragu “s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se djevojčica ne nalazi na ovom području, piše Blic.

PA GDJE JE ONDA NESTALA DANKA?

Iz policijskog izvještaja se može zaključiti da policija ne vjeruje da se nestala Danka nalazi na spomenutom području do čijih je krajnjih granica djevojčica stara 22 meseca objektivno mogla stići, ako se kretala bez ičije pomoći.

Ta činjenica upućuje na druge pravce u istrazi.

Na primjer:

– da je neko oteo Danku Ilić i odveo je iz kasnije pretraženog područja

– da nestala Danka Ilić kobnog utorka nikad nije ni bila na području Banjskog polja

– da se nestanak Danke Ilić nije ni odigrao na način na koji je prvobitno prijavljen

KAKO ĆE POLICIJA NASTAVITI ISTRAGU I POTRAGU ZA NESTALOM DANKOM?

“Blic” saznaje da policija sada provjerava privatne živote i kontakte svih članova porodice. Ponovo se češljaju njihovi iskazi, kao i detalji prijave Dankine majke o nestanku djeteta…

Obično se u startu ide prvo na poligrafsko ispitivanje. Razlog ne mora biti sumnja u roditelje ili nekog od članova obitelji – kaže za “Blic” detektiv Mile Novaković, bivši načelnik Uprave kriminalističke policije.

PORUKE, POZIVI…

Od Dankine majke je, prema saznanjima “Blica”, već preuzet mobilni telefon i poslan je na vještačenje. Pratit će se komunikacija i drugih članova porodice u posljednje vrijeme, s kim su i kada razmjenjivali poruke i pozive.

Njihovi privatni kontakti mogu pomoći istrazi da se, na primjer, otkrije uloga neke treće osobe u koju sada nitko ne sumnja.

Posebno će se obratiti pažnja na to kakva poznanstva članovi porodice imaju u Srbiji i inozemstvu, istraživat će se putovanja… Mora se ići do u najsitniji detalj, jer sada se pokušava otkriti ide li istraga u drugom pravcu – kaže Novaković za Blic.