Ponedjeljak, 28.10.2024.

“KADA JE MILOŠEVIĆEVA POLICIJA DOŠLA DA UHAPSI MOG OCA…”: Pogledajte eksplozivan govor poslanika iz Sandžaka o kojem bruji cijela Srbija (VIDEO)

Subota, 27.07.2024. | Najnovije | Region | Vijesti

Narodni poslanik SDA Sandžaka Ahmedin Škrijelj u srbijanskom parlamentu je tokom obraćanja na zasjedanju rekao da je za bošnjački narod i poslanike te stranke negiranje genocida u Srebrenici crvena linija i najveći stepen uvrede za žrtve, one koji su preživjeli i njihove porodice, ali za građane Srbije.

“SDA i njen predsjednik dr. Sulejman Uglajnin srušili su režim Slobodan Miloševića i mi smo ponosni na to. Smatram da bi presude relevantnih sudova koje su osnovale Ujedinjene nacije trebale da budu relevantne za donošenje stava u vezi genocida u Srebrenici.

Zamolio bih vas sve, kada govorite o Bošnjacima, da koristite naše nacionalno ime, da nas ne svodite na vjersku skupinu. Ako mi poštujemo srpski narod, poštujte i vi nas. 

Na kraju, ako imate dilemu kako da nas oslovljavate, imate neke od ministara koji se bar u javnosti deklarišu kao Bošnjaci pa njih pitajte koje termine da koristite. A i oni će jednog dana morati da odgovore na pitanja da li su privatni Bošnjaci ove vlasti, da li podržavaju vašu politiku… Odnosno, ja sam siguran da podržavaju jer glasaju za sve ono što vi radite, i morat će Bošnjacima da podnesu račune.

Drugo, ja ne znam predsjednice skupštine kakve su prakse u drugim parlamentima, ali vi ste pominjali neka hapšenja. Znate, bili su neki prije vas koji su članove, funkcionere i pripadnike SDA Sandžaka hapsili. Pitajte ministra Dačića kako su završili. Mislim da to nije put kojim trebate da idete, a kad pominjete to, ja ću vam reći da je 22. maja 1993. godine kada je Miloševićeva policija došla da uhapsi mog oca, gurali su mi repetiranu automatsku pušku u usta. Ako je to put kojim vi hoćete da idete, bujrum, ali nećete dobro završiti”, kazao je poslanik Škrijelj.