Petak, 17.05.2024.

Otac Dankinog ubice IZGOVORIO STRAVIČNE RIJEČI u zatvoru “Taś, nu spuje niś o vorbă”- Evo šta je sinu poručio!

Srijeda, 24.04.2024. | Najnovije | Region | Vijesti

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je prije skoro mjesec dana, kada se cijela Srbija podigla na noge jer je prvi put “aktiviran sistem Pronađi me”, domaća verzija Amber alerta, sistema uzbune koji se aktivira kada nestane dijete.

Nažalost, danima kasnije, otkriveno je da je djevojčica ubijena. Dok se dvojica osumnjičenih već 20 dana u pritvoru, za tijelom se i dalje traga.

Naime, za ubistvo dvogodišnje djevojčice glavni osumnjičeni su radnici lokalnog JKP “Vodovod” Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50).

Također, uhapšeni su i otac osumnjičenog, Radoslav Dragijević, kao i, sada već njegov preminuli brat Dalibor Dragijević, koji je, podsjetimo, preminuo od srčanog udara. Njih dvojica su se sumnjičili da su pomogli osumnjičenima u sakrivanju tijela i dokaza.

Međutim, ekipa portala Republike saznala je za slučajni susret oca i sina u pritvoru. Naime, kada je Radoslav prolazio pored sina, rekao je na vlaškom jeziku: “Taś, nu spuje niś o vorbă, sî nu će aud sî spunj śeva”, što bi u prijevodu značilo “Aj tišina, ni riječ više, da sam te nisam čuo!”

Postavlja se pitanje, šta je otac htio da poruči sinu, međutim, to i dalje ostaje misterija dok se policija ne oglasi.

Podsjetimo, mediji prenose i nezvanične informacije da je Dejan Dragijević riješio da progovori i da sarađuje sa policijom.

On je, navodno, riješio da otkrije pet potencijalnih lokacija na kojima je njegov brat mogao da sakrije tijelo malene Danke Ilić.