Nedjelja, 05.05.2024.

Najmoćniji šeik na svijetu počinio strašne zločine: Procurili detalji gnusnih poteza vladara Dubaija

Srijeda, 24.04.2024. | Globus | Najnovije | Vijesti

Muhamed bin Rašid Al Maktum, poznat i kao šeik Muhamed, predsjednik je Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata te vladar Dubaija. Za njega se kaže kako je jedan od najznačajnijih ljudi na Bliskom istoku. Ima 74 godine, a o njemu postoje brojne kontroverze. 

Imao je tri vozača koji su radili za njega i dovozili seksualne radnice iz Londona na šeikovo imanje. Pokupio bi ih ispred londonskog hotela koji je u vlasništvu šeika. Neke su bile starije, neke tinejdžerke. Nikad im nije rečeno kuda idu, uzimali su im telefone prije ulaska u kuću, a vozači nisu smjeli govoriti što se točno dogodilo. Na kraju večeri su žene vraćali kući.

Srbin Đuro Sinobad navodno je bio jedan od vozača. U Velikoj Britaniji je živio gotovo dva desetljeća, a kao šofer je radio do kraja 2020. godine. Prisjetio se trenutka kada je jedna djevojka pokušala pobjeći, ali ju je u dvorištu imanja ulovio tjelohranitelj i istukao štapom. 

‘Šokirala se, na leđima su joj bili tragovi udaraca. Kada sam je vraćao kući, cijelim putem je plakala’, ispričao je svojedobno Sinobad, piše Kurir. Prisjetio se i slučaja kada je jednog jutra vozio grupu žena i iz auta su izašle sve osim jedne mlade djevojke. Kada ju je pokušao utješiti, na sjedištu je vidio krv. 

Bivši šeikov tjelohranitelj je ispričao i kako su grupe žena dolazile u šeikovu sobu skoro svake noći, a ujutro bi odlazile svojim kućama. Zaposlenici su zbog svojih svjedočenja izgubili posao, a među njima je bio i Sinobad, koji je podnio tužbu za nezakoniti otkaz. Šeikovi odvjetnici negirali su sve što je imalo veze sa seksualnim radnicama. 

Sinobad i još jedan vozač rekli su kako su u više navrata htjeli dati otkaz, ali kako to sebi ipak nisu mogli priuštiti. Šeikova supruga Haya bint Hussein (49) pobjegla je od njega prije nekoliko godina i sa sobom odvela dvoje djece. Najprije je stigla u Njemačku, a onda i u London gdje je tražila azil.