Petak, 17.05.2024.

Ovo su najnoviji detalji slučaja male Danke, ispitano je 14 svjedoka, ovo su ih sve pitali

Utorak, 23.04.2024. | Najnovije | Region | Vijesti

Tijelo Danke Ilić (2) iz Bora još nije nađeno. Djevojčica je nestala 26. marta ove godine u Banjskom Polju, a 4. aprila uhapšeni su osumnjičeni radnici JKP “Vodovod” Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50). Njima je po nalogu Višem javnog tužilaštva u Zaječaru određen pritvor do 30 dana, a za pomaganje u zločinu osumnjičen je Radoslav Dragijević.

Kako je “Telegarf.rs” objavio, Dejan je do detalja opisao kako je došlo do ubistva djeteta, ali odbio da kaže gdje je tijelo.

Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Zaječaru koji su za “Telegraf.rs” odgovorili u kom smjeru idu istražne radnje.

– Svjedoci koji se ispituju u postupku su roditelji djeteta Danke Ilić, roditelji osumnjičenih, rođaci, prijatelji, komšije i kolege sa posla. Do sada je ispitano 14 svjedoka. Od sutra će se nastaviti ispitivanje novih svjedoka- kažu iz VJT u Zaječaru.

Kako “Telegarf” saznaje, svjedoci su “uglavnom su ispitivani na okolnost kretanja osumnjičenih za period od nestanka djeteta Danke Ilić do njihovog hapšenja”.

– Vještače se svi pronađeni biološki tragovi (DNK vještačenja). Do sada tužilaštvu nije dostavljen ni jedan nalaz vještačenja. Osumnjičeni će biti upućeni u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu radi neuropsihijatrijskog vještačenja, čim se za to stvore uslovi, odnosno kada prestane potreba za prisustvo osumnjičenih dokaznim radnjama- dodaje u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.