Srijeda, 23.10.2024.

KUCAMO NA VRATA ZABORAVLJENIH SDA-ovaca: Gdje je i šta radi Enra Suljić, desna ruka Sebije Izetbegović?

Subota, 19.10.2024. | BiH | Najnovije | Vijesti

Enra Suljić, ime koje se u političkim i medicinskim krugovima Sarajeva često spominje sa zgražanjem i čuđenjem. Poznata kao desna ruka Sebije Izetbegović, Suljić je postala simbol svega lošeg što se može povezati s vladavinom jednog medicinskog lobija u Sarajevu. Dok Sebija vuče glavne konce, Enra je bila ta koja je neumorno provodila njene direktive, bez obzira na posljedice po one ispod nje.

Njena reputacija “strašnog egzekutora” u KCUS-u nije nimalo ugodna. Suljić je bila poznata po svom despotskom stilu vođenja i okrutnosti prema osoblju. Prema mnogim pričama, njen način komunikacije s osobljem i pacijentima bio je, u najmanju ruku, zastrašujući. Izvještaji portala opisuju Enru kao nekoga ko se nije libio koristiti svoju poziciju moći za lične obračune i zastrašivanje.

Ova “strašna dama” iza kulisa Sebije Izetbegović ne ostavlja prostora za sumnju – njen cilj je uvijek bio zaštititi svoju šeficu, pa makar to značilo gaziti preko onih na nižim stepenicama hijerarhije. Glasine o njenom ponašanju prema kolegama, medicinskom osoblju, pa čak i pacijentima, godinama su punile hodnike i kuloare. Suljić je postala ne samo simbol Sebijine neprobojne zaštitne mreže, već i primjer kako se moć može zloupotrijebiti.

Danas je Enra Suljić, iako možda manje prisutna u javnosti, i dalje vjerna Sebiji i njenim interesima. A njena reputacija, iako nevidljiva za one koji ne ulaze u te krugove, ostaje zapisana u pričama onih koji su imali nesreću doći pod njenu “brigu”. Za mnoge, ona će ostati upamćena kao ključni element jedne zastrašujuće strukture moći – nepoželjna figura u svakom smislu te riječi.