Petak, 03.05.2024.

Srđan Janković i dalje u pritvoru

Petak, 19.04.2024. | Najnovije | Region | Vijesti

Srđan Janković (50), koji se sumnjiči da je vozio službeni automobil JKP “Vodovod” kojim je 26. marta u Banjskom polju udarena Danka Ilić (2), do sada se branio šutanjem, međutim, kako Republika nezvanično saznaje, on bi uskoro mogao da progovori o zločinu koji je potresao Srbiju.

Naime, kako je otkrio izvor blizak istrazi, od dana kada je uhapšen, a potom i pritvoren, Janković nije “sav svoj”.

– Skoro pa ništa ni ne jede, oronuo je sav, kao da je slomljen – rekao je izvor blizak istrazi.

Navodno, Janković skoro svako veče ima noćne more, gdje bunca i uzvikuje Dankino ime.

– Rekli su mi da je jedno veče plakao. Izgleda da ga je sve stiglo, i sada ne zna šta će. Moguće da zato pričaju da želi da progovori, da sve konačno prizna – rekao je potom Republikin izvor.

Podsjetimo, šesnaest dana prošlo je od kako je objavljena stravična vest da je mala Danka Ilić (2) iz Bora ubijena, a od tada se traga za njenim tijelom.

Kada je uhapšen glavnoosumnjičeni za ubistvo Dejan Dragijević (50), njegov brat Dalibor se navodno iste večeri pobrinuo za tijelo i prebacio ga na novu lokaciju van Zlota, navodi izvor.

Danka je nestala u utorak, 26. marta, oko 13 sati, kada se majka, kako je rekla, na trenutak okrenula i odvojila od kćerke da bi njenom bratu dala vodu. Djevojčica je u tom momentu misteriozno nestala, a od tada su gotovo svi bili na nogama. Policija, Žandarmerija, pripadnici GSS, vatrogasci, kao i mještani i brojni dobrovoljci pretraživali su teren tražeći djevojčicu. Helikopteri su prelijetali čitavu oblast, a u toku noći su korištene i termovizijske kamere.

NAPOMENA: Ova vijest je izmijenjena u odnosu na prvobitnu objavu, a nakon analize raskrinkavanja.ba koja je istu okarakterisala kao klikbejt te kojom je zaključeno da se u cijelom tekstu autor istog poziva na “neimenovani izvor”. Također u samom tekstu, nigdje se ne spominje da je osumnjičeni Srđan Janković progovorio o tome gdje je tijelo djevojčice Danke Ilić, nego se piše u formi “da će progovoriti. Prvobitno je bio naslov “ŠTA JE SLOMILO DANKINOG UBICU DA PROGOVORI! Srđana danima proganja devojčica u snu, u pritvoru NOĆIMA PLAČE“, a što je moglo pogrešno navoditi čitaoce da je pomenuta osoba nešto priznala, a što je suštinski važno za sam tok istrage, a što se zapravo nigdje u tekstu nije moglo pročitati.