Srijeda, 23.10.2024.

Odbijen zahtjev odbrane: Berilo ostaje u pritvoru!

Petak, 18.10.2024. | Najnovije | Vijesti

U predmetu koji se vodi protiv Ibre Berila, Nađe Milišić i Adisa Mulaosmanovića, Kantonalni sud u  Sarajevu donio je rješenje kojim su odbijeni svi prigovori odbrane.

Odbrana je podnijela žalbu na produženje pritvora za Ibru Berila i dvoje njegovih saradnika, ali sud je odbio tu žalbu, što znači da će oni ostati u pritvoru.Početkom oktobra, Kantonalni sud odlučio je produžiti pritvor Berilu, Nađi Milišić i Adisu Mulaosmanoviću na još dva mjeseca zbog opasnosti da bi njihov boravak na slobodi mogao utjecati na svjedoke, omogućiti prikrivanje dokaza ili dovesti do ponavljanja krivičnog djela.

Njih troje su uhapšeni u augustu u okviru akcije “Incitat” zbog sumnji u korupciju i pranje novca u vezi s izgradnjom na Bjelašnici.

Osim njih, pod istragom se nalazi i Edina Džigal, kojoj su ranije izrečene zabrane.

Tokom akcije pretresene su prostorije Općine Trnovo, firme LOK-PIL d.o.o. Sarajevo i nekoliko drugih lokacija na Bjelašnici. SIPA je privremeno obustavila određene transakcije povezane s krivičnim djelom i blokirala račune određenih osoba.

Berilo, načelnik Trnova iz redova SDA, osvojio je lokalne izbore ove godine, uprkos tome što je kampanju dočekao iza rešetaka