Četvrtak, 02.05.2024.

“DA NIJE I MAJKA UBICE UHAPŠENA?” Na vratima i dalje stoji katanac, a komšije se pitaju samo jedno “Šta ako je i ona umiješana u zločin”

Utorak, 16.04.2024. | Najnovije | Region | Vijesti

Svetlana Dragijević iz Zlota, majka Dejana Dragijevića koji je jedan od dvojice osumnjičenih za ubistvo malene dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, jučer se nije vratila svojoj kući.

Naime, prethodnih dana ispred porodične kuće Dragijević konstantno se nalazila policija, međutim, jučer to nije bio slučaj. Ekipa Republike jučer je u toku dana, a i u večernjim časovima obišla njihov porodični dom, ali su tamo jedino zatekli katanac na kapiji.

Mnogi ne isključuju mogućnost da je umjesto danas u 8 sati , ona jučer saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, a kako navode komšije, po kraju se priča da je možda i ona uhapšena.

– Mještani sela Zlot među sobom šapuću i pitaju se zašto se Svetlana nije vratila kući. Osim toga, ističu da ih poslije hapšenja tri člana porodice Dragijević, ne bi iznenadilo da i ona bude privedena – prenose reporteri Republika.rs.

Da podsjetimo, dvogodišnja Danka Ilić, nestala je 26. marta iz dvorišta u kom se igrala sa starijim bratom, dok je njena majka otišla po vodu za sina. Istragom je utvrđeno da su je Srđan Janković i Dejan Dragijević, inače radnici JKP ”Vodovod” Bor udarili službenim vozilom, a kasnije ju je, kako je sam priznao, Dragijević udavio golim rukama i zajedno sa Jankovićem njeno tijelo odnio na deponiju.

Dva dana kasnije se vratio sa ocem Radosavom i bratom Daliborom na deponiju, odakle su tijelo prenijeli na nepoznatu lokaciju.

Prema nezvaničnim informacijama, Dalibor je pred smrt (preminuo u noći između 6. i 7. aprilu u pritvoru), priznao da je sa bratom i ocem raskomadao Dankino tijelo, koje su potom odnijeli na samo njima znanu lokaciju, da bi se navodno otac ponovo vratio i premjestio Dankino tijelo, a sinovima nije rekao gdje.