Četvrtak, 09.05.2024.

Kojim se riječima Sabina Silajdžić prije tri godine oprostila od NiP-a? “Ne želim se vezati za bilo koji politički subjekt, imamo drugačiju viziju…”

Ponedjeljak, 15.01.2024. | BiH | Najnovije | Vijesti

Nakon što je doktorica ekonomskih nauka, vanredna profesorica na sarajevskom Ekonomskom fakultetu Sabina Silajdžić objavila na društvenim mrežama tekst pod nazivom “Obraćanje ‘pro-bosanskim snagama’ – propitivanje i svjedočenje istini”, u medijima se pojavila vijest da je dotična, članica stranke Narod i Pravda, te su se njeni lični stavovi pokušali predstaviti kao stavovi ove stranke.

Istina je da već nekoliko godina Sabina Silajdžić nije dijelom priče NiP-a u kojem je djelovala kao stručno lice unutar Ekonomskog savjeta.

Kako je sama obavijestila Centralu stranke, razlozi za napuštanje bili su ‘drugačija vizija i percepcija uloge i značaja ovog tijela’.

– Opredijelila sam se isključivo za akademski rad i profesionalni razvoj u struci, te se ne želim vezati za bilo koji politički subjekt u daljnjem društvenom djelovanju i političkom diskursu”, navela je tada Silajdžić u mailu poslanom još 2021. godine.