Petak, 03.05.2024.

Vozač iz BiH pretukao pješaka jer je suviše sporo prelazio na pješačkom prelazu

Srijeda, 10.04.2024. | Globus | Najnovije | Vijesti

Nasilni vozač iz Bosne i Hercegovine (37) suočava se s dvogodišnjom kaznom zatvora u Austriji nakon što je pretukao pješaka zbog sporog prelaska preko pješačkog prijelaza.

Incident je rezultirao ozbiljnim povredama, uključujući tri frakture, dok je vozač tvrdio da nije imao namjeru nanijeti štetu pješaku.

Prema izvješćtaj, vozač se razljutio nakon što mu je pješak udario po haubi automobila. Izletio je iz vozila i počeo nasilno napadati pješaka, uprkos prisutnosti svjedoka koji su pokušavali odbraniti pješaka.

Jedna od prisutnih svjedočila je ovom užasnom događaju, ističući da je odmah primijetila da je pješak osoba s poteškoćama u razvoju, što vozač, obuzet bijesom, nije uočio. Nasilnik je nastavio s fizičkim napadom uprkos njihovim vapajima da prestane.

Nasilni vozač nije osporio incident, ali je tvrdio da nije imao namjeru povrijediti pješaka. Međutim, prema izvještajima, tog je dana bio pod utjecajem alkohola i pod stresom zbog prethodne svađe s djevojkom. Njegovi argumenti nisu bili dovoljni da ublaže presudu, posebno s obzirom na njegovu prošlost s više presuda za nasilno ponašanje i nanošenje tjelesnih povreda.